De hitserie Friends.
REUTERS De hitserie Friends.

Quiz in Vooruit gaat op zoek naar de grootste Friends-fans van Gent... en is op anderhalf uur volledig volgeboekt

Wie zijn de grootste Friends-fans van Gent en omstreken? Heel wat bingewatchers kloppen zich wellicht al op de borst, maar pas op 29 april kennen we het antwoord: dan wordt de Friends-quiz georganiseerd in café Vooruit. Het evenement was in geen mum van tijd volgeboekt.

Organisator is Rutger Goeminne, zelf een fervent quizzer. “Laat ons zeggen dat ik onder lichte dwang van mijn vriendin beginnen kijken ben”, knipoogt hij. “Pas toen begon ik te beseffen waarom ik zo veel referenties en quotes niet begreep. En telkens ik ergens liet vallen dat ik de serie aan het kijken was, waren de reacties zo enthousiast dat ik als quizzer vond dat ik er iets mee moest doen.”

Op 29 april kunnen 40 teams zich in café Vooruit meten. De prijs? “Vooral eer", zegt Goeminne. “Al vallen er ook nog enkele prijzen te rapen. Daarover later meer.”

Wie nog wil deelnemen, is er wellicht aan voor de moeite. Het evenement staat nog maar net online, en nu al zit de mailbox van de organisatie overvol. “We werken al met een wachtlijst”, aldus Goeminne. “Op anderhalf uur waren alle plekjes ingevuld. Ik had wel enig succes verwacht, maar dit is niet normaal.” Meer info vind je op de Facebookpagina van het event - al lijkt deelnemen niet meer mogelijk.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer