De Sint-Annakerk prijkt sinds vandaag om Immoweb
RV De Sint-Annakerk prijkt sinds vandaag om Immoweb

Sint-Annakerk nu ook op vastgoedsite: “Geschat op 1,2 miljoen euro, maar voor 500.000 euro al van u”

De Sint-Annakerk staat nu ook te koop op de vastgoedsite Immoweb. Het blijkt een stunt te zijn van de PVDA als protest tegen de plannen om er een Delhaize van te maken. Het e-mailadres van burgemeester Mathias De Clercq staat bij de advertentie als contact-adres.

“De waarde van de kerk, gelegen op een uniek perceel van 4.500 vierkante meter, wordt geschat op 1 tot 1,2 miljoen euro, maar voor 500.000 euro is dit historische monument helemaal van u. Wij gooien dit unieke erfgoed graag te grabbel”, klinkt het in de advertentie.

Onlangs bracht de PVDA naar buiten dat de kerk zwaar onder de prijs werd verkocht. De stad verdedigde zich door te stellen dat er nog 6 miljoen renovatiekosten waren aan de buitenkant van de Sint-Annakerk.

“Dat de kerk aan zo’n lage prijs verkocht wordt, kunnen wij echt niet begrijpen”, stelt Sonja Welvaert. “Door het op Immoweb te zetten geven wij een signaal: wij willen niet dat ons cultureel erfgoed in de uitverkoop geplaatst wordt. De PVDA eist dat de procedure rond de herbestemming van Sint-Anna opnieuw geopend wordt en dat er ook niet-commerciële herbestemmingen overwogen worden.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer