2 De Levensloop in Gent.
Gianni Barbieux De Levensloop in Gent.

VIDEO. Gent loopt ‘tuupe tegoare’ Tegen Kanker: Levensloop brengt 77.311 euro op

Voor het derde jaar op rij werden dit weekend de Blaarmeersen opnieuw ingenomen door ‘Levensloop Gent’, een loop en wandelevenement waarvan de opbrengst integraal gaat naar de Stichting Tegen Kanker. Deelnemers uit verschillende teams losten elkaar 24 uur lang af, die 24 uur symboliseren het voortdurend gevecht van patiënten en hun naasten tegen de ziekte. Het bleek een succes te worden, het bracht een totaalbedrag op van maar liefst 77.311 euro.

Een dag lang stappen, lopen, puffen en zweten. Het is niet voor iedereen weggelegd. Maar de vechters lieten zich niet doen op deze derde editie. “Goed weer om je warm te lopen”, zei een enthousiaste deelneemster die zich ging inschrijven. De aanwezigen hadden er zin in, dat was duidelijk. 

Generatie Rookvrij

Bij de openingsceremonie toonde schepen van Gezondheid Rudy Coddens ook een duidelijk engagement: Elk kind dat vanaf 2019 wordt geboren, moet rookvrij kunnen opgroeien. Zaterdag ondertekende de Stad samen met enkele lokale gezondheidsorganisaties het Charter ‘Generatie rookvrij’. Daarmee schaart de Stad Gent zich achter de missie, de visie, de doelstellingen en de aanpak van de Alliantie voor een Rookvrije Samenleving. “In België tellen we bijna 40 tabaksdoden per dag. Vandaag rookt nog 20 procent van de volwassen Belgen. Dat cijfer willen we verder naar beneden door als Stad Gent concrete stappen te zetten om roken in het bijzijn van kinderen te denormaliseren”, zei schepen Coddens.

Onder begeleiding van doedelzakken ging de levensloop van start. 40 teams doen eraan mee,waaronder het UZ Gent, KAA Gent,de Vrienden van Nico Lenny en UGent die met hun Breydelkraam maar liefst 10.000 euro konden ophalen. En mocht u een brandweerman met een brandslang gezien hebben: geen paniek, er woedt geen brand langs het parcours. De spuitgasten liepen ook mee voor het goede doel. Naast de rondjes doet Brandweerzone Centrum nog andere acties, zo werd er een echte firefightertraining gegeven aan kinderen en volwassen. En verkochten ze ook mosterd van Tierenteyn. Zondag was het slotmoment waarbij iedereen samen de laatste ereronde liep.  Een feestelijke afsluiter na 24 uur puffen. Kon je zelf niet meelopen en wil je nog een bijdrage leveren, kan dit nog altijd via deze link.

2 De firefightertraining voor kinderen.
Gianni Barbieux De firefightertraining voor kinderen.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer