2 De plantage werd gevonden in een loods op de boerderij.
Benny Proot De plantage werd gevonden in een loods op de boerderij.

Landbouwerszoon en slager blijft in de cel
voor cannabisplantage op boerderij

Nico D. (39) uit Moere blijft nog een maand langer in de cel op verdenking van de teelt van cannabis. Dat heeft de raadkamer in Brugge beslist. De landbouwerszoon en slager moet nog herverhoord worden.

Tegen Nico D. (39), zijn vader Rik D. (65) en moeder Fientje J. (63) liep al langer een gerechtelijk onderzoek. De brand van vorige maand op hun boerderij in Zevekote deed de speurders sneller dan gepland overgaan tot arrestaties. Na het inferno in de varkensstal ontdekte de brandweer liefst 2.400 cannabisplanten. Het gebouw was erg professioneel ingericht met ventilatoren en generatoren. Hoewel hun woning verbonden is aan de varkensstal, beweren de boeren dat ze niet op de hoogte waren van de cannabisplantage. Het gerecht vermoedt het tegendeel. Buren beweren dat er wel vaker wagens met Nederlandse nummerplaten op en af het erf reden. D. en J. hadden plots ook splinternieuwe landbouwmachines, terwijl ze het financieel eigenlijk niet breed hadden. Rik D. en Fientje J. mochten na de brand snel opnieuw naar huis. Hun zoon vloog wel achter de tralies en verscheen vrijdagmorgen voor een tweede keer voor de Brugse raadkamer. D. beweert dat hij en z’n ouders niet wisten waarvoor de loods gebruikt werd. Binnenkort wordt hij opnieuw verhoord.

2 Nico D. is naast landbouwerszoon ook slager.
EV Nico D. is naast landbouwerszoon ook slager.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer