De leerlingen schitteren in hun fluohesje op de fiets.
Bollen De leerlingen schitteren in hun fluohesje op de fiets.

Gemeenteschool Glabbeek start verkeersproject ‘Zichtbaar en veilig naar school’

De gemeenteschool van Glabbeek doet mee aan het verkeersproject ‘Helm op Fluo top’ van de Vlaamse Stichting verkeerskunde (VSV). Burgemeester Peter Reekmans gaf de aftrap van dit verkeersveiligheidsproject dat tussen de herfstvakantie en de krokusvakantie zal doorgaan. 

“Elke kleuter en leerling van de gemeenteschool krijgt een spaarkaart. Daarop kunnen ze stickers verzamelen, wanneer ze per fiets met fietshelm of te voet met fluohesje naar school komen. Ook wanneer ze vanop de stapspotparking aan De Glazuur met hun fluohesje de verplaatsing naar school maken, verdienen ze een sticker”, aldus burgemeester Reekmans. 

Met hun spaarkaart kunnen ze leuke beloningen bemachtigen, zoals gratis toegang tot de zoo van Antwerpen en Planckendael. Kinderen die hun kaart snel vol hebben, kunnen klassikaal verder sparen voor nog meer beloningen. “Op deze manier worden kinderen op een speelse manier gestimuleerd tot het dragen van een fietshelm en fluokledij. Want wie zichtbaar is op de weg, is minder kwetsbaar in het verkeer”, zegt Reekmans. “En het is ook bewezen dat fietshelmen levens kunnen redden. Glabbeek kreeg recent het SAVE-label (Samen Actief voor Veilig Verkeer) van de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK) voor de inzet en talrijke initiatieven die de gemeente neemt om vooral de verkeersveiligheid voor kinderen te bevorderen. Ook dit project www.helmopfluotop.be kadert in het verkeersveiliger maken van de schoolomgevingen in Glabbeek.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer