Leren bomen snoeien met het Regionaal Landschap
Marc Colpaert Leren bomen snoeien met het Regionaal Landschap

Snoeicursus van het Regionaal Landschap

Het Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei en de gemeente Gooik met steun van de provincie Vlaams-Brabant en het biodiversiteitsproject ‘Boomgaardenparels in Gooik’ organiseren een snoeicursus voor hoogstambomen.

Welke snoeitechnieken pas je toe in de winter, in de lente of in de herfst? Hoe je bomen nadien moet onderhouden? “Op al deze vragen krijg je een antwoord tijdens deze cursus in vier delen”, zegt Alwin Loeckx van het Regionaal Landschap. Expert Stijn Heylens leert de deelnemers in de loop van de seizoenen de kneepjes van het vak in de boomgaard van de kasteel-hoeve Oplombeek in Gooik. De cursus gaat van start op 23 februari (hele dag). Nadien volgt er op 13 april, 15 juni, en 17 augustus telkens een halve lesdag. Kostprijs: 30 euro.

Meer info of inschrijven via info@pajot-zenne.be, of www.pajot-zenne.be

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer