Brugdek verwijderd in Humbeek, scheepvaart kan hernemen

Het beschadigde brugdek in Humbeek is door de aannemer losgemaakt en met een kraan op een ponton geladen. Het wordt nu afgevoerd voor herstelling. Het Zeekanaal Brussel-Schelde is omstreeks 12.30 uur opnieuw vrijgegeven voor het scheepvaartverkeer. 

De hele operatie was geen sinecure, want het gevaarte weegt tientallen tonnen. Al dagen waren kraanbedrijf Sarens en de aannemer in de weer met de nodige voorbereidingen. Dinsdagochtend werd dan om 6 uur gestart met de eigenlijke operatie.

Intussen staat ook vast dat een veerpont tussen beide oevers zal ingelegd worden voor voetgangers en fietsers. Het kan wel nog duren tot het weekend of zelfs begin volgende week voor het pont operationeel is. De gemeente en de Vlaamse Waterweg zitten hierover deze namiddag nog samen.

Vorige donderdag botste een schip tegen de zakkende brug. Sindsdien ligt de scheepvaart op het kanaal stil. Het herstel van de brug zal zeker vier maanden duren.

3 Het brugdek is verwijderd en wordt weggevoerd. De scheepvaart kan hernemen.
Lukas Het brugdek is verwijderd en wordt weggevoerd. De scheepvaart kan hernemen.
3 De operatie had heel wat voeten in de aarde.
Lukas De operatie had heel wat voeten in de aarde.
3 Het brugdek wordt weggevoerd voor herstel.
Lukas Het brugdek wordt weggevoerd voor herstel.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • robrecht Peeters

    zoveel keren per dag gaat de brug toch niet dicht dan rijst waarom het leger niet tijdelijk inzetten om een tijdelijke ponton brug of iets dergelijks in elkaar te timmeren. Een goede oefening voor het geval Erdogan of Poetin hun bewapende zonen en dochter naar het westen sturen......

Lees meer