Brugdek verwijderd in Humbeek, scheepvaart kan hernemen

Het beschadigde brugdek in Humbeek is door de aannemer losgemaakt en met een kraan op een ponton geladen. Het wordt nu afgevoerd voor herstelling. Het Zeekanaal Brussel-Schelde is omstreeks 12.30 uur opnieuw vrijgegeven voor het scheepvaartverkeer. 

De hele operatie was geen sinecure, want het gevaarte weegt tientallen tonnen. Al dagen waren kraanbedrijf Sarens en de aannemer in de weer met de nodige voorbereidingen. Dinsdagochtend werd dan om 6 uur gestart met de eigenlijke operatie.

Intussen staat ook vast dat een veerpont tussen beide oevers zal ingelegd worden voor voetgangers en fietsers. Het kan wel nog duren tot het weekend of zelfs begin volgende week voor het pont operationeel is. De gemeente en de Vlaamse Waterweg zitten hierover deze namiddag nog samen.

Vorige donderdag botste een schip tegen de zakkende brug. Sindsdien ligt de scheepvaart op het kanaal stil. Het herstel van de brug zal zeker vier maanden duren.

3 Het brugdek is verwijderd en wordt weggevoerd. De scheepvaart kan hernemen.
Lukas Het brugdek is verwijderd en wordt weggevoerd. De scheepvaart kan hernemen.
3 De operatie had heel wat voeten in de aarde.
Lukas De operatie had heel wat voeten in de aarde.
3 Het brugdek wordt weggevoerd voor herstel.
Lukas Het brugdek wordt weggevoerd voor herstel.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • robrecht Peeters

    zoveel keren per dag gaat de brug toch niet dicht dan rijst waarom het leger niet tijdelijk inzetten om een tijdelijke ponton brug of iets dergelijks in elkaar te timmeren. Een goede oefening voor het geval Erdogan of Poetin hun bewapende zonen en dochter naar het westen sturen......

Lees meer