Volgende week kan het verkeer op de Wolvertemsesteenweg tijdelijk opnieuw volledig hernemen.
Lukas Volgende week kan het verkeer op de Wolvertemsesteenweg tijdelijk opnieuw volledig hernemen.

Eerste fase Wolvertemsesteenweg bijna afgerond

De werken op de Wolvertemsesteenweg zijn bijna afgerond. Vrijdag gaat het kruispunt met de Beiaardlaan en de Keienberglaan opnieuw open voor alle verkeer. In de loop van volgende week zou de rest van de steenweg volgen.

Vorige week werd het stuk tussen de Brusselsesteenweg en de Keienberglaan al afgewerkt, alsook de doorsteek van de Keienberglaan. Alle handelaars in deze zone zijn opnieuw vlot bereikbaar. Deze week werd een gestuurde boring uitgevoerd en momenteel wordt het laatste deel richting Aquafin-waterstation gegraven. Als alles vlot verloopt, zijn de werken tegen dinsdag 17 oktober volledig klaar, en kan ook de overige omleidingssignalisatie dan weggehaald worden.

Vervolgens verhuizen de nutsmaatschappijen voor een vijftal weken naar Strombeek-Bever, om daar in de Jan Mulsstraat te werken. Nadien keren ze terug naar de Wolvertemsesteenweg, om aan de onpare zijde dezelfde werken aan de nutsleidingen uit te voeren. Vermoedelijk lopen die werken van midden november tot midden december.

Omleidingen

Het verkeer op de Wolvertemsesteenweg zal dan opnieuw enkel richting Vilvoorde kunnen rijden. Er zal wederom een omleiding ingevoerd worden via de Spaanse Lindebaan (uitgezonderd zwaar verkeer) en de Brusselsesteenweg. Er zal ook gewerkt worden in zones van zeventig meter, zodat parkeren in de rest van de werfzone mogelijk blijft.

Ook lijnbussen worden tijdens de werken omgeleid. Na de aanleg worden alle huizen in de werfzone aangesloten op de nieuwe leidingen. Wie op de hoogte wil blijven van de werken, kan inschrijven op de nieuwsbrief via sien@synductis.be.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer