Bestuur en spelers - zowel jong als oud - staan te popelen om het nieuwe hockeyterrein in gebruik te nemen.
Lukas Bestuur en spelers - zowel jong als oud - staan te popelen om het nieuwe hockeyterrein in gebruik te nemen.

Hockeyclub Merode klaar voor eerste training op gloednieuw kunstgrasveld: “Eindelijk een eigen thuis”

Ze hebben er vier jaar op moeten wachten, maar nu is het zover: hockeyclub Merode heeft haar eigen hockeyterrein in kunstgras. Eentje van topkwaliteit dan nog. Vrijdag is er de opening voor de intussen 300 leden met een eerste training en uiteraard een fijn feestje. Dat mag wel, want het kostenplaatje van 670.000 euro werd voor een deel gedekt door een win-winleningactie onder leden en hun familie.

Een goeie vier jaar na de oprichting kan Merode Hockey Grimbergen eindelijk pronken met een eigen, splinternieuw kunstgrasveld. Tot nog toe was sportcomplex Ter Wilgen de plek waar getraind werd. Voor de wedstrijden werd uitgeweken naar Mechelen en Sint-Agatha Berchem. Om aan de vraag voor een eigen stek tegemoet te komen, kreeg de club via een recht van opstal van de gemeente een B-voetbalveld van FC Borght voor 50 jaar in bruikleen. “De club wordt alsmaar groter en daarom werd een eigen terrein noodzakelijk”, legt voorzitter Benoit Maerten uit.

Vertraging

In het Populierendallaan gingen de werken vorig jaar in augustus van start. “Normaal gingen we eind vorig jaar al kunnen trainen en spelen op het nieuwe veld, maar we hebben op alle niveaus wat vertraging opgelopen en ook het slechte weer heeft zijn rol gespeeld.”

Eigenlijk moesten we eind vorig jaar al kunnen trainen en spelen op het nieuwe veld, maar we hebben op alle niveaus wat vertraging opgelopen

Benoit Maerten

Maar nu is alles dus klaar. “Vrijdag is de opening voor de leden. Er zal een eerste training plaatsvinden en ook een feestje mag niet ontbreken. Zaterdag is er dan al meteen de eerste match. De officiële inhuldiging volgt in mei.”

Waterveld

Het spelplezier zal bij de zo al enthousiaste hockeyers nog groter worden, want het is een kunstgrasveld van topkwaliteit. “Het waterveld voldoet aan de hoogste normen. Zo wordt het veld uitgerust met een van de beste speelmatten op de markt. Het terrein wordt verlicht met ledlampen die gedimd kunnen worden. De buurtbewoners zullen dus zo weinig mogelijk hinder ondervinden van de avondtrainingen. De besproeiing gebeurt ecologisch, door middel van opgeslagen regenwater. Ook wordt alvast de nodige bekabeling aangelegd om op termijn video-opnames mogelijk te maken tijdens de matchen.”

Het kostenplaatje van 670.00 euro is niet niks, maar daar zetten de leden en familie graag hun schouders onder. In maart vorig jaar wist de club met een succesvolle win-winleningactie, maar liefst 200.000 euro binnen te halen. Het enthousiasme van de investerende leden en sympathisanten overtrof alle verwachtingen en binnen de drie weken werd het maximale bedrag bereikt. “Met de bijkomende steun van de provincie Vlaams-Brabant, de gemeente Grimbergen en de subsidies voor bovenlokale infrastructuur geïnitieerd door minister Muyters, kwam de club steeds dichter in de buurt van het finale doel. Reken daarbij de participatie van de verschillende sponsors en het kostenplaatje was rond.” De club moest nog wel 250.000 euro gaan lenen bij de bank.

Eigen thuis

Merode zal vanaf nu alle trainingen en wedstrijden op het nieuwe veld kunnen organiseren. Ook de samenwerking met ‘buur’ KFC Borght-Humbeek verloopt uitermate goed. Zo zal de cafetaria in samenspraak met de twee clubs uitgebaat worden. “We kunnen nu eindelijk verhuizen naar een eigen thuis. Het zal de goede clubsfeer alleen maar aanwakkeren”, lacht Maerten nog.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer