2 Klas 4B van de vrije basisschool Prinsenhof was laureaat voor het vierde leerjaar met het knutselwerk ‘Een brug van ons hart naar de wereld’.
Lukas Klas 4B van de vrije basisschool Prinsenhof was laureaat voor het vierde leerjaar met het knutselwerk ‘Een brug van ons hart naar de wereld’.

Leerlingen leven zich creatief uit rond diversiteit

In het kader van de vijfde editie van de ‘Wijde Wereldweken’ werd opnieuw een creatieve wedstrijd voor scholen georganiseerd met als thema ‘Diversiteit – Iedereen wereldburger!?’. Zopas werden de prijzen uitgereikt op het gemeentehuis.

De klassen van het vierde en vijfde leerjaar van alle basisscholen in Grimbergen werden uitgenodigd om via een knutsel-doe-opdracht de positieve boodschap van diversiteit duidelijk te maken. Klas 4B van de vrije basisschool Prinsenhof was laureaat voor het vierde leerjaar met het knutselwerk ‘Een brug van ons hart naar de wereld’. Vanuit het stratenplan van de gemeente Grimbergen bouwden ze bruggen naar andere landen en werelddelen. Voor het vijfde leerjaar won de klas van de gemeentelijke basisschool Negensprong in de Borgt. De leerlingen zongen enthousiast het lied ‘Blank en zwart’ van Isabelle A en maakten hiervan een filmpje dat werd aangevuld met legofiguurtjes die gebaseerd waren op de kinderen van de klas zelf.

Ademloos

Alle winnaars ontvingen een exemplaar van het boek ‘Ademloos’ van Gerard van Gemert voor de klasbibliotheek en een waardebon ter waarde van 200 euro om te besteden aan knutselmateriaal, buitenspeelgoed of didactisch materiaal.

De vijfde editie van de Wijde Wereldweken stond in het teken van diversiteit. Deze editie kwam opnieuw tot stand dankzij een nauwe samenwerking tussen onder andere het Cultuurcentrum Strombeek/Grimbergen, het CVO, de Grimbergse Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROG), de fairtrade groep, de bibliotheek, verschillende culturele verenigingen waaronder de harmonie van Humbeek en het gemeentebestuur van Grimbergen. De gemeente ontvangt hiervoor een subsidie van de Vlaamse Overheid.

2 Voor het vijfde leerjaar won de klas van de gemeentelijke basisschool Negensprong in de Borgt.
Lukas Voor het vijfde leerjaar won de klas van de gemeentelijke basisschool Negensprong in de Borgt.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer