De nieuwe hondenlosloopweide ligt naast het voetbalveld.
Lukas De nieuwe hondenlosloopweide ligt naast het voetbalveld.

Nieuwe hondenlosloopweide aan Verbrande Brug

De nieuwe hondenlosloopweide aan de Verbrande Brug kan vanaf komend weekend gebruikt worden. Het terrein is 6.800 vierkante meter groot, ruimte genoeg dus voor honden om vrij rond te lopen. Om te voorkomen dat de dieren zouden weglopen, heeft de gemeente een kastanjehouten omheining geplaatst.

De weide is gelegen naast het voetbalveld van de Verbrande Brug, deels op een perceel dat eigendom is van de gemeente en deels op een aangrenzend perceel grond dat de gemeente huurt van Waterwegen en Zeekanaal. De toegang tot de weide bevindt zich in de Verbrande Brugseseteenweg ter hoogte van nummer 164. Er zijn ook vuilnisbakken voor hondenpoep aanwezig.

Hondenbezitters in Grimbergen waren al langer vragende partij voor een plaats waar hun viervoeter vrij kan rondlopen en spelen met andere honden. In Strombeek-Bever bestaat er al een tijdje een dergelijke hondenweide in de Lindenlaan, maar die is vrij klein en bijgevolg niet geschikt voor grotere hondenrassen.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer