Gemeenteraadslid Jannik Grooten en zoontje Lenn voor de speeltuin van GBS Mozaïek.
rv Gemeenteraadslid Jannik Grooten en zoontje Lenn voor de speeltuin van GBS Mozaïek.

Speeltuinen aan scholen blijven dicht voor buurtbewoners

De speeltuinen aan de gemeentelijke basisscholen blijven enkel voorbehouden voor de leerlingen van de desbetreffende scholen. Gemeenteraadslid Jannik Grooten (CD&V) had voorgesteld om de speeltuinen in de weekends ook voor de ruimere buurt open te stellen maar de schooldirecties vrezen vandalisme.

Grooten haalde als voorbeeld de gemeentelijke basisschool Mozaïek in Humbeek aan die een mooie, grote speeltuin heeft. “Heel wat ouders die met hun kinderen gaan wandelen en voorbij de speeltuin lopen, moeten hun kinderen teleurstellen omdat de poort gesloten blijft. Zonde.”

Want het blijft dus ook zo. Dat bleek donderdagavond op de gemeenteraad. “Ik heb met de vier schoolhoofden gesproken en zij staan hier negatief tegenover. Ze vrezen beschadigingen zoals dit in het verleden nogal gebeurd is”, zegt onderwijsschepen Karlijne Van Bree (Vernieuwing). “Het oudercomité van basisschool Mozaïek haalt daarbij ook aan dat ze zelf ook een deel van speeltuigen bekostigd hebben (ter waarde van 5.000 euro, red.). Wij achten het op dit moment dan ook niet opportuun om de speeltuinen open te stellen.”

Grooten reageert ontgoocheld. “Veel vroeg ik nochtans niet, enkel dat de speeltuin op zaterdag en zondag tussen 9 en 18 uur geopend zou zijn. “Het is jammer dat meer en meer openbare ruimte wordt afgesloten uit ‘angst’. Er zijn nochtans mogelijkheden genoeg om het risico op vandalisme tot een minimum te beperken.”

Open Vld, Vernieuwing en N-VA stemden tegen het voorstel (18 stemmen), de oppositie stemde voor (14 stemmen).

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • rudi seghers

    Vele buurtbewoners hebben een grote tuin,spreek anders af om samen speeltuigen te kopen en te plaatsen in jullie grote tuinen en kom dan lekker samen op de verschillende plaatsen aldaar.En inderdaad,tijdens de vorige legislatuur waren jullie aan de macht en hebben er niets aan gedaan!

  • Gisele Knaepen

    Waarom werd dit voorstel niet gedaan voor uw partij CD&V in de oppositie zat???

Lees meer