De ‘Lini’ verzekert vanaf woensdag de verbinding tussen beide oevers aan Humbeek-Sas.
Lukas De ‘Lini’ verzekert vanaf woensdag de verbinding tussen beide oevers aan Humbeek-Sas.

Veerdienst aan Humbeek-Sas is er klaar voor

Het toeristische schip ‘Lini’ dat de veerdienst zal verzekeren ligt klaar aan de kade in Humbeek, ter hoogte van de Lourdesgrot. Voetgangers en fietsers kunnen vanaf woensdag opnieuw vlot van de ene naar de andere oever.

De schipper is er de laatste voorzieningen aan het treffen. Aan de op- en afstapplaats aan de andere kant, langs de Oostvaartdijk richting Zemst, werd dinsdagnamiddag nog naarstig gewerkt maar ook dat komt bijtijds in orde.

De veerdienst begint er morgenvroeg aan om 6 uur ‘s ochtends. Vanaf dan zal de overzetdienst elke dag operationeel zijn 22 uur ‘s avonds en dit telkens op het uur en het half uur. Op weekdagen van 7 tot 9 uur en van 15.30 tot 17.30 uur zal de veerdienst ten behoeve van pendelaars en schoolgaande jeugd bovendien continu varen.

Met de veerdienst komt de Vlaamse Waterweg tegemoet aan de vele vragen van lokale bewoners, die het door het recente scheepsongeval op het zeekanaal Brussel-Schelde vermoedelijk voor een viertal maanden zonder brug moeten stellen.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer