Woningbrand door ‘ontplofte’ verwarmingsinstallatie

In Strombeek-Bever heeft het vanmiddag gebrand in een woning aan de Sint-Annalaan. Het vuur ontstond in de kelder bij een ‘ontplofte’ verwarmingsinstallatie. De bewoonster kon zich op tijd in veiligheid brengen.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Ik hoorde opeens een luide knal alsof er een deur was dichtgeklapt”, vertelt ze. “Ik ben overal wat beginnen rondkijken, maar nergens was er iets ongewoons te zien. Pas toen ik de kelderdeur opentrok, nam ik een rookgeur waar.”

“Ik ben dan naar buitengegaan om de auto van de oprit te rijden, zodat ik langs daar de garage binnen kon. Ondertussen hoorde ik al een tweede knal. Toen ik de garagepoort opendeed kwam een enorme rookwolk mij tegemoet. Vlammen heb ik zelf niet gezien.”

Snel onder controle

De brandweer kwam meteen massaal ter plaatse. De brandweer van Brussel was er als eerste, maar werd snel afgelost door de collega’s van de zone Vlaams-Brabant West. Zij hadden het vuur snel onder controle. De oorzaak van de brand lag bij de verwarmingsinstallatie die nochtans amper één jaar oud was. De gasmaatschappij kwam ter plaatse om een lek te dichten.

De woning zelf liep rookschade op, maar is niet onbewoonbaar. De drukke gewestweg werd een tijdlang in beide richtingen afgesloten. 

De brandweer had het vuur snel onder controle.
Dimitri Berlanger De brandweer had het vuur snel onder controle.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer