Directie en bonden McCain nog niet begonnen aan sociaal plan

De vakbonden hebben gisteren opnieuw rond de tafel gezeten met de directie van McCain. De opmaak van een sociaal plan is nog niet begonnen. De producent van aardappelproducten kondigde bijna een maand geleden aan dat de vestiging in Grobbendonk dichtgaat.

"We zitten nog steeds in de informatiefase nu van de Wet-Renault. We zijn nog niet bezig met de opmaak van een sociaal plan", zegt secretaris Jeffrey Goossens van de christelijke vakbond ACV. "De directie heeft antwoorden gegeven op vragen, maar echt iets concreets hebben we nog niet te horen gekregen. Vandaag (gisteren, nvdr.) hebben we al het personeel nog eens samengeroepen om uitleg te geven over de informatiefase. We hebben gevraagd of zij zelf nog vragen hebben voor de directie. Die leggen we volgende week tijdens de vergadering voor aan de directie." Momenteel zijn alle werknemers bij McCain aan het werk.

Wallonië

De producent van aardappelproducten, zoals frieten en kroketten, wil de productie verplaatsen naar een bestaande fabriek in het Waalse Leuze-en-Hainaut omdat daar meer uitbreidingsmogelijkheden zijn. De fabriek in Grobbendonk zou bovendien te oud zijn en slecht gelegen zijn in de bebouwde kom. De sluiting kost wellicht 133 werknemers hun job. (JOBG)

Lees meer