Eerste gesprek over sluiting McCain

De vakbonden hebben gisteren voor het eerst met de directie van McCain aan tafel gezeten sinds de directie vrijdag de sluiting van productieafdeling aankondigde. Er kunnen tot 133 banen verloren gaan.

Afgelopen vrijdag kondigde de directie aan dat ze de intentie heeft om de vestiging in Grobbendonk te sluiten. Reden daarvoor is dat de directie de productie wil verplaatsen naar de fabriek in het Waalse Leuze-en-Hainaut omdat daar meer uitbreidingsmogelijkheden zijn. De vestiging in Grobbendonk zou bovendien te oud zijn en slecht gelegen zijn in de bebouwde kom. Door die beslissing sneuvelen er in Grobbendonk mogelijk tot 133 jobs.


"We zitten nog in de informatiefase. De directie heeft ons extra cijfers gegeven over haar intentie tot sluiting. Nu is het de bedoeling dat wij die als vakbonden samen gaan bekijken en dan vragen formuleren tegen de volgende vergadering. Die is gepland op volgende week donderdag", zegt Jeffrey Goossens van het ACV. "We gaan al zeker vragen of op de site in Grobbendonk een geïntegreerd model geïnstalleerd kan worden om aardappelen te verwerken (die staat er wel in de Henegouwse vestiging, nvdr). We gaan bij de werknemers zelf eens polsen of zij nog concrete vragen hebben." De onderhandelingen voor het sociaal plan zijn nog niet gestart. (JOBG)

Lees meer