Informatiefase tussen directie en vakbonden McCain is nog bezig

De vakbonden hebben gisteren opnieuw rond de tafel gezeten met de directie van McCain. De directie van McCain kondigde bijna een maand geleden aan dat ze de intentie heeft om de vestiging in Grobbendonk te sluiten.

Reden voor de sluiting is dat de directie de productie wil verplaatsen naar de fabriek in het Waalse Leuze-en-Hainaut omdat daar meer uitbreidingsmogelijkheden zijn. De fabriek in Grobbendonk zou bovendien te oud zijn en slecht gelegen zijn in een bebouwde kom. Door die beslissing sneuvelen er in Grobbendonk mogelijk tot 133 jobs. "We zitten nog steeds in de informatiefase nu van de Wet-Renault. We zijn nog niet bezig met de opmaak van een sociaal plan", zegt secretaris Jeffrey Goossens van de vakbond ACV. "De directie heeft ons wat antwoorden gegeven op vragen die we hadden, maar echt iets concreet hebben we nog niet te horen gekregen. Nu gaan we tegen volgende bespreking die volgende week plaatsvindt, opnieuw bijkomende vragen voorbereiden. We doen er alles aan om de tewerkstelling in Grobbendonk nog zo lang mogelijk en zo goed mogelijk te behouden", verzekert Jeffrey Goossens.

VDAB

Vlaams parlementslid Jan Bertels (sp.a) van Herentals stelde aan minister Muyters een vraag in verband met McCain en de tewerkstelling in de Kempen. "Goed nieuws is dat minister Muyters antwoordde dat de VDAB in onze regio extra inspanningen zal leveren om de getroffen werknemers bij te staan", zegt Bertels. "Maar er zijn meer concrete acties nodig. Zo is er het DYNAK (Dynamisch Actieplan Kempen) wat de Kempense economie moet doen groeien. Heel de Kempen heeft zich achter dit plan geschaard. We vragen de Vlaamse regering dan ook actie te ondernemen, zodat deze slimme investeringen kunnen uitgevoerd worden." (JOBG)

Lees meer