Personeel McCain stemt morgen over voorakkoord sociaal plan

De vakbonden en directie van aardappelverwerker McCain in Grobbendonk hebben maandagavond laat een voorakkoord bereikt over het sociaal plan. De sluiting van de fabriek kost ruim 120 banen.

De directie wil de vestiging sluiten omdat er geen uitbreidingsmogelijkheden zijn in Grobbendonk en omdat de fabriek oud is. De productie verhuist naar dochterbedrijf Lutosa in Henegouwen, waar de productie bovendien goedkoper gebeurt dan in Grobbendonk. "Het sociaal plan zoals het nu op tafel ligt, is een goed en deftig plan", vindt ACV-secretaris Jeffrey Goossens. "En de vertrekpremie voor de werknemers die vorige week vrijdag nog belachelijk laag was, heeft de directie opmerkelijk verbeterd. We voelen dat de directie echt haar best gedaan heeft. We hebben beslist om de interne blokkade van de productie, die sinds vrijdag van kracht was, op te heffen", vervolgt Jeffrey Goossens.


Morgen donderdag leggen de vakbonden en de directie het voorontwerp van het sociaal plan voor aan alle personeelsleden. "We gaan het plan volledig toelichten en nadien gaan we nog een stemming houden. Afhankelijk daarvan zullen we zien hoe het verder zal verlopen", zeggen de vakbonden. (JOBG)

Lees meer