Vakbonden zitten opnieuw samen met directie McCain

De vakbonden hebben gisteren opnieuw rond de tafel gezeten met de directie van McCain. De directie kondigde twee weken geleden aan dat ze de intentie heeft om de vestiging in Grobbendonk te sluiten.

Reden daarvoor is dat de directie de productie wil verplaatsen naar de fabriek in het Waalse Leuze-en-Hainaut omdat daar meer uitbreidingsmogelijkheden zijn. De fabriek in Grobbendonk zou bovendien te oud zijn en slecht gelegen zijn in een bebouwde kom. Door die beslissing sneuvelen er in Grobbendonk mogelijk tot 133 jobs. "We zitten nog steeds in de informatiefase. We hebben aan de directie extra vragen kunnen stellen om zo hopelijk de tewerkstelling in Grobbendonk zo lang mogelijk te behouden en om de sluiting tegen te gaan. We hebben bijvoorbeeld gevraagd of de directie bestudeerd heeft of er in Grobbendonk de mogelijkheid bestaat om uit te breiden en tot wanneer het personeel nog zeker aan de slag kan blijven", zegt secretaris Jeffrey Goossens van de vakbond ACV. "De directie krijgt nu de tijd om een antwoord op onze vragen te formuleren. Volgende week donderdag zitten we opnieuw met de directie rond de tafel", aldus Jeffrey Goossens van de vabond ACV.


De onderhandelingen voor het sociaal plan zijn nog niet gestart. Momenteel zijn alle werknemers bij McCain in Grobbendonk nog aan het werk. (JOBG)

Lees meer