De politie onderzoekt de gecrashte wagen.
Foto Vanderveken De politie onderzoekt de gecrashte wagen.

Verdachte auto crasht op omheining

In Grobbendonk aan aardappelverwerker McCain is donderdagochtend een ongeval gebeurd. Een verdacht voertuig crashte er op de omheining van het bedrijf nadat het een politieploeg wilde ontvluchten. De twee inzittenden raakten zwaargewond.

Het ongeval gebeurde rond 4 uur 's nachts. De lokale politiezone ZARA (Zandhoven, Ranst) kreeg iets voor 4 uur een melding van 'verdachte omstandigheden'. Op de Vierselbaan in Zandhoven kruiste een politieploeg van de zone het verdachte voertuig. "Maar wanneer de verdachten de politieploeg opmerkten, namen zij de vlucht aan hoge snelheid. De patrouilleploeg van de politiezone moest omkeren om achter het voertuig aan te gaan", vertelt commissaris Dirk Van Peer van de lokale politie Neteland die ook ter plaatse kwam bij het ongeval. "Iets verder merkte de patrouilleploeg dat het voertuig uit de bocht was gegaan en tegen de omheining van aardappelverwerker McCain aan de Bergstraat in Grobbendonk terecht was gekomen. Van een achtervolging is dus geen sprake geweest", aldus commissaris Van Peer.


In het voertuig zaten twee jongeren het uit Antwerpen. Zij liepen allebei zware verwondingen op. Eén van de twee slachtoffers werd overgebracht naar het ziekenhuis van Lier, het andere slachtoffer naar het ziekenhuis van Herentals. "Allicht is er nog één persoon gevlucht uit het voertuig na de crash. Het onderzoek naar de exacte omstandigheden wordt verder onderzocht door de politiezone", besluit Van Peer.


Waarom het voertuig als verdacht werd omschreven, is nog niet duidelijk. Mogelijk zou het iets te maken hebben met inbrekers die op weg waren om toe te slaan. (JOBG)

Lees meer