2 De woning liep bijzonder zware schade op. De bewoners, een vrouw van 71 en haar zoon, waren boven aan het slapen.
Koen Baten De woning liep bijzonder zware schade op. De bewoners, een vrouw van 71 en haar zoon, waren boven aan het slapen.

Bestuurder crasht tegen gevel na politieachtervolging, dader vlucht te voet weg

Nog onduidelijkheid over wie precies verantwoordelijk is voor ongeval

In de Hoogstraat in Haaltert gebeurde zondagnacht een achtervolging door de politiezone Denderleeuw/Haaltert. Een Audi kwam vanuit Ninove en reed in de richting van Aalst toen hij plots op de vlucht sloeg voor de politie. Er volgde een achtervolging, maar die liep dramatisch af. De man knalde tegen een gevel en zette het daarna op een lopen. Hij wordt nog altijd gezocht.

Het zware ongeval gebeurde zondagnacht rond 2.45 uur in de Hoogstraat. Een zware Audi reed er met hoge snelheid in de richting van Aalst, toen hij aan de Hoogstraat ter hoogte van huisnummer 61 plots de controle over het stuur verloor. Hij ramde zich door de gevel van een woning, draaide rond zijn as en kwam in de tegenovergestelde richting tot stilstand. De bestuurder stapte uit zijn voertuig en sloeg daarna te voet op de vlucht. Al snel bleek het dat het om een politieachtervolging ging die enkele kilometers verderop was gestart. Over de reden van de achtervolging is nog niets bekend op dit moment. 

Het parket en de politie hebben intussen meerdere verdachten opgepakt en die worden allemaal ondervraagd. “Het is nog niet duidelijk of er meerdere personen in de wagen zaten en wie er effectief achter het stuur zat", zegt Annelies Verstraeten van het parket. “We zijn verschillende personen aan het ondervragen en mogelijk komt er maandag pas meer duidelijkheid", klinkt het. De politie kan intussen wel bevestigen dat het ging over een achtervolging van enkele kilometers. “Hierbij werden ook tal van verkeersovertredingen begaan en eindigde het in het zware ongeval", aldus commissaris Wim Van Vaerenbergh.

De ravage na het ongeval was enorm. De gevel van de woning werd volledig vernield, waardoor de woning ook onbewoonbaar is. In het huis woonde een 71-jarige vrouw samen met haar zoon. Zij waren op dat moment aan het slapen. “Ik heb dit nog nooit gezien in heel mijn leven", aldus de bewoner. “Vroeger gebeurden hier wel vaker ongevallen, maar nog nooit met zo’n impact. Het is echt verschrikkelijk", klinkt het. De man en zijn moeder waren bijzonder in shock. De vrouw werd die nacht thuis opgevangen bij haar andere zoon even verderop. “Gelukkig slapen we boven, als wij nu beneden lagen, zou dit helemaal anders zijn afgelopen”, klinkt het. Ook de zoon van de vrouw kan tijdelijk verblijven bij zijn broer, maar mogelijk zal de gemeente inspringen om beiden een woning te bezorgen. 

2 De Audi liep aanzienlijke schade op, maar de bestuurder bleef ongedeerd en kon nog te voet wegvluchten.
Koen Baten De Audi liep aanzienlijke schade op, maar de bestuurder bleef ongedeerd en kon nog te voet wegvluchten.

Over de achtervolging en de reden ervan is op dit moment nog niets bekend. Wel is duidelijk dat de bestuurder meteen sneller begon te rijden als hij de politie zag. Een getuige merkte aan café Roxy hoe de Audi met hoge snelheid passeerde en werd achternagezeten door de politie. “Enkele minuten later hoorde ik van op een kilometer afstand de enorm luide knal. Ik kwam meteen kijken en merkte nadien de ravage op”, aldus getuige Erwan.

De brandweer van Aalst en Denderleeuw kwam ter plaatse om de brokstukken weg te halen en de woning te stutten. De rijstrook in de richting van Aalst was urenlang versperd. “We hebben de woning ook winddicht gemaakt, zodat ze afgesloten zit", zegt de officier van dienst. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

20 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Patrick Jonkers

    Hoe hoger men de strafmaat maakt (rijverbod, boete's enz ) hoe meer er zullen trachten te 'ontkomen"....en daarna een "goeie" advocaat...en 't is opgelost.... Slachtoffers worden ook nauwelijks vergoed en als er al een vergoeding is, duurt het soms JAAAAAAAAAAAREN eer die er komt.

  • Johan Billiet

    Justitie kennende zullen de bewoners van het huis wel worden aangeklaagd...

Lees meer