Marc Snoeck wordt volgende burgemeester in Halle

Sp.a, Groen en CD&V vormen nieuwe meerderheid, N-VA opnieuw in oppositie

Marc Snoeck (sp.a) wordt vanaf volgend jaar burgemeester van Halle. Sp.a, Groen en CD&V sloten een bestuursakkoord. Zo wordt N-VA voor de tweede keer als grootste partij naar de oppositiebanken verwezen.

Marc Snoeck wordt vanaf volgend jaar burgemeester in Halle.
Mozkito Marc Snoeck wordt vanaf volgend jaar burgemeester in Halle.

De drie partijen die de nieuwe meerderheid vormen willen nu een progressief verhaal voor de stad schrijven. “Wij engageren ons voor het behoud van wat al goed was én voor zichtbare en positieve nieuwe realisaties uit de drie partijprogramma’s”, zegt Snoeck. “Een belangrijk beleidspunt voor dit bestuur is communicatie en inspraak. Wij willen over de hele lijn samen zoeken naar wat goed is voor onze stad en haar mensen. Dat gebeurt met iedereen die de stad een warm hart toedraagt.”

Voor sp.a worden Peggy Massien en Johan Servé schepen. Bij Groen nemen Bram Vandenbroecke en Marijke Ceunen die taak op zich. Voor CD&V treden Dieuwertje Poté, Pieter Busselot en Christophe Merckx toe tot het schepencollege.

Bij oppositiepartij N-VA spreken ze van een bewuste strategie om voor de tweede keer de grootste partij van Halle voor de tweede keer op rij buitenspel te zetten. “We hebben met alle partijen constructieve gesprekken gevoerd voor een nieuw project voor Halle maar stelden al snel vast dat geen enkele gesprekspartner echt bereid was om concrete afspraken te maken,” zegt N-VA-kopman Jeroen Hofmans.

17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Anny Thibaut

    Niet meer gaan stemmen zal het beste zijn ze luisteren toch niet naar de kiezers

  • Johan Van de Velde

    Mooi staaltje van achterkamertjespolitiek weer.

Lees meer