2 Bewoners in onder andere de Haakstraat in Dworp maar ook Kesterbeekbos klagen over een toename van sluipverkeer door het afsluiten van de brug over Drasop.
Mozkito Bewoners in onder andere de Haakstraat in Dworp maar ook Kesterbeekbos klagen over een toename van sluipverkeer door het afsluiten van de brug over Drasop.

Nog geen oplossing voor sluipverkeer door afgesloten brug Drasop want “wachten op rapport van Wegen en Verkeer”

Een oplossing voor de brug over de Brusselse Ring op Drasop in Buizingen laat op zich wachten. Het stadsbestuur van Halle wacht nog steeds op een rapport van het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer over de toestand van de brug en de toekomstplannen van het agentschap.

De brug raakte begin augustus zwaar beschadigd nadat op de snelweg een vrachtwagen in de middenberm belandde en helemaal uitbrandde. Eerst werd de brug voor alle verkeer afgesloten, maar intussen kunnen voetgangers en fietsers wel over de brug.

Aanvankelijk kondigde Wegen en Verkeer aan dat het rapport al overgemaakt was aan het stadsbestuur, maar nu blijkt dat het rapport nog niet eens klaar is. “Eind mei is er alleszins overleg gepland tussen het Agentschap Wegen en Verkeer en de stad Halle en dan zal de brug uiteraard op de agenda staan”, zegt woordvoerster Carla Cox. 

Verschillende pistes

In Halle wachten ze op het rapport om verdere maatregelen te nemen. “We hebben al verschillende pistes bekeken”, legt schepen van Mobiliteit Bram Vandenbroecke (Groen) uit. “We denken na over elk mogelijk circulatieplan in welk scenario dan ook, maar daarvoor moeten we natuurlijk wel eerst de conclusies van Wegen en Verkeer ontvangen.” Nu Drasop afgesloten is, klagen bewoners van onder andere Kesterbeekbos en de Haakstraat over een toename van het sluipverkeer.

2 De brug is sinds begin augustus afgesloten nadat die beschadigd raakte toen op de snelweg een vrachtwagen in de middenberm belandde en helemaal uitbrandde.
Mozkito De brug is sinds begin augustus afgesloten nadat die beschadigd raakte toen op de snelweg een vrachtwagen in de middenberm belandde en helemaal uitbrandde.

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • jimmy leirens

    Moet dat nu echt 2 jaar duren, experts kijken naar brug, ze wordt hersteld of vervangen, factuur voor verzekering vrachtwagen

  • Sam Rogiers

    Tim, het sluipverkeer is er ontstaan door de brug, maar niet in kesterbeekbos en de haakstraat. De te volgen omleiding is eerder via essenbeek of de drasop.

Lees meer