De vechtpartij vond plaats in het clublokaal van Immortal MC, boven café New Orient.
Mozkito De vechtpartij vond plaats in het clublokaal van Immortal MC, boven café New Orient.

Tien arrestaties na vechtpartij tussen motorbendes in Halle

In het kader van een zware vechtpartij tussen rivaliserende motorbendes in Halle, heeft de federale politie dinsdagochtend twaalf huiszoekingen uitgevoerd in Oost- en West-Vlaanderen.

In de nacht van 13 op 14 april kwam het tot een zware vechtpartij in het clublokaal van Immortal MC boven café New Orient, langs de Alsembergsesteenweg. De inboedel werd kort en klein geslagen en er zou zelfs geschoten zijn. In totaal vielen er vier gewonden.

De club, die zich op sociale media een broederschap noemt, had op dat moment twee afdelingen in ons land, en een uitgesproken vriendschapsband met Outlaws MC. Immortal vestigde zich eind 2016 langs de Alsembergsesteenweg. 

Op vraag van een Brusselse onderzoeksrechter viel de politie dinsdagochtend simultaan binnen op twaalf adressen in Oost- en West-Vlaanderen. "Tien personen werden opgepakt", zegt Gilles Blondeau, woordvoerder van het parket Halle-Vilvoorde. "Alle betrokkenen werden verhoord en mochten nadien beschikken. Uit het onderzoek van de Federale Gerechtelijke Politie Halle-Vilvoorde bleek dat leden van een concurrerende motorbende vermoedelijk bij de feiten betrokken waren. Maar om welke bende het gaat, geven we niet vrij."

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Remus Bogaert

    Het zijn toch zulke brave jongens met hun brommertjes en tattoekes ...

Lees meer