3 Burgemeester Marc Snoeck (Sp.a) en schepenen Bram Vandenbroecke (Groen), Marijke Ceunen (Groen) en Christophe Merckx (CD&V) lieten de kippen alvast hun nieuwe plekje ontdekken in de volkstuin in de wijk Windmoleken.
Mozkito Burgemeester Marc Snoeck (Sp.a) en schepenen Bram Vandenbroecke (Groen), Marijke Ceunen (Groen) en Christophe Merckx (CD&V) lieten de kippen alvast hun nieuwe plekje ontdekken in de volkstuin in de wijk Windmoleken.

Vos rooft kippenhok Windmoleken leeg: stadsbestuur laat automatische deur plaatsen

De kippen in het volkstuintje van de wijk Windmoleken in Halle hokken voortaan samen in een vossenbestendig kippenhok. 

Een achttal kippen werd vorig jaar nog verslonden door een vos, maar het roofdier zal geen tweede keer toeslaan dankzij een spitsvondige oplossing.  “Het hok heeft een geautomatiseerde deur gekregen”, legt schepen van Afvalbeleid Johan Servé (Sp.a) uit. “Als de kippen op stok gaan sluit de deur ’s avonds vanzelf. ’s Ochtends gaat het luikje weer open.” 

Het hok staat op een betonnen plaat zodat een vos zich geen weg naar binnen kan graven. Het systeem voor het automatisch deurtje kostte nog geen honderd euro, maar de buurtbewoners zijn blij met de investering

‘Kippenborrel’

Het keukenafval van de assistentiewoningen Ten Hove en de tuiniers in de volkstuin kan vanaf nu ook opnieuw verwerkt worden door de nieuwe kippen. Nu de nieuwe kippen hun intrek namen in de ren, organiseerde het stadsbestuur een heuse kippenborrel om met de buurtbewoners te klinken op de komst van het pluimvee.

3 Het kippenhok in de volkstuin van de wijk Windmoleken is voortaan vosbestendig.
Mozkito Het kippenhok in de volkstuin van de wijk Windmoleken is voortaan vosbestendig.
3 De buurtbewoners waren ook aanwezig op de kippenborrel die het stadsbestuur organiseerde.
Mozkito De buurtbewoners waren ook aanwezig op de kippenborrel die het stadsbestuur organiseerde.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Cor Dierckx

    Waar moet die vos nu nog aan zijn eten komen?

Lees meer