Parketwoordvoerster Ine Van Wijmersch (midden)
belga Parketwoordvoerster Ine Van Wijmersch (midden)

Woordvoerster Brussels parket enige kandidate voor toppositie parket Halle-Vilvoorde

Ine Van Wymersch is de enige kandidate om Thierry Freyne op te volgen als procureur des Konings van het parket Halle-Vilvoorde.

Freyne nam onlangs ontslag en wordt nu tijdelijk vervangen door eerste substituut Gilles Blondeau. Maar hij neemt die functie slechts waar tot een nieuwe procureur aangesteld is. En dat zal wellicht Ine Van Wymersch worden, die in Brussel gekend is als woordvoerster van het parket. Zij heeft zich kandidaat gesteld om de nieuwe procureur des Konings te worden in Halle-Vilvoorde. Van Wymersch, die in 2016 nog verkozen werd tot woordvoerster van het jaar, woont zelf in Overijse. 

Het mandaat van de korpschefs van de gerechtelijke arrondissementen loopt tot april 2019. In Brussel wil huidig procureur Jean-Marc Meilleur zijn ambt verlengen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer