Het rouwprentje van Paul Severs.
Maxime Petit Het rouwprentje van Paul Severs.

Zoon Paul Severs boos omdat bidprentjes te koop worden gezet: “Getuigt van weinig respect, ze zouden de winst beter schenken aan een goed doel”

“Ik stel voor dat de mensen die financieel voordeel halen uit de verkoop van de rouwprentjes van mijn vader, de winst schenken aan een goed doel.” Zo reageert zoon Christophe via Facebook op het nieuws dat verschillende prentjes van zijn vader Paul Severs te koop aangeboden worden via het internet.

Woensdag raakte bekend dat onder andere via de verkoopsite 2dehands.be verschillende rouwprentjes van de overleden zanger uren na de uitvaartplechtigheid te koop aangeboden werden. “Uiteraard betreuren we dit ten zeerste, maar we kunnen het ook niet tegenhouden. Het getuigt van weinig respect. De kaartjes die wij uitdeelden waren gratis. Ik stel dan ook voor dat de mensen die hier toch nog financieel voordeel uithalen, de winst schenken aan een goed doel. Een digitale versie van het bidprentje vind je trouwens op diverse websites”, schrijft Christophe. De familie doet wel nog een extra inspanning naar iedereen die nog een bidprentje wil. Die mensen kunnen tot 7 mei een brief sturen naar het adres Broekborre 184 in 1500 Halle met een lege enveloppe met naam en adres er op en een postzegel op die omslag.

Grote opkomst

Christophe Severs blikte ook terug op de plechtigheid die dinsdag plaats vond in de Sint-Martinusbasiliek in Halle. “Er was een enorme opkomst voor het serene laatste eerbetoon aan mijn vader”, aldus Christophe. “Zeker als je weet dat de uitvaart plaats vond op de eerste werkdag na het paasweekend. Velen lieten weten dat ze geen verlof kregen. Andere fans werden verhinderd door gezondheidsredenen. Maar we weten dat jullie ook in gedachten bij ons en bij onze papa waren. De duizenden reacties in de diverse rouwregisters, facebookpagina’s en andere en die uitgebreide opkomst hebben ons alvast enorm deugd gedaan.” Severs kondigde aan nu tijd te nemen voor de familie en bedankte nog eens iedereen voor die aanwezig was of meewerkte aan de plechtigheid.

31 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Claude Tanghe

    De daders hebben alleen geen respect maar de kopers hebben ook geen respect .

  • Lindsey Clauw

    Respectloos

Lees meer