Luc De Block (rechts) en zijn kompaan reden de Herfstrit met motoren uit begin de jaren veertig.
Foto Geert De Rycke Luc De Block (rechts) en zijn kompaan reden de Herfstrit met motoren uit begin de jaren veertig.

2.300 motoren paraat voor Herfstrit ondanks regenweer

Ondanks het frisse, natte herfstweer van gisteren namen toch 2.300 motoren en passagiers deel aan de Herfstrit van de vzw Hartrijders.

Die motorrit werd dit jaar al voor de 26e keer georganiseerd en ook dit jaar gaat de opbrengst naar de Vlaamse Vereniging Autisme (VVA). "We mogen dit jaar 15.000 euro schenken aan de vereniging", zegt Philippe Snoeck, bestuurder bij vzw Hartrijders Hamme.

Minder deelnemers

"Dat is iets minder dan de voorbije twee jaar. Vorig jaar hadden we dan ook 4.000 deelnemers en het jaar voordien overschreden we ruim de 3.000 deelnemers. Toch zijn we erg tevreden met de opkomst, als je weet dat het 's ochtends koud en nat weer was. Gelukkig hebben we een trouw publiek dat hier steeds het motorseizoen afsluit." Tijdens de Herfstrit heerst dan ook altijd een gezellige sfeer. Dat begint al op het dorpsplein van Moerzeke, waar de duizenden motoren verzamelen blazen voor de rit. En ook 's avonds in de sporthal van Hamme zit de sfeer altijd goed. "Motorrijders onder elkaar. We ontmoeten elkaar hier jaarlijks en dat is gewoon gezellig", klinkt het. Opvallende deelnemer was Luc De Block die deelnam met een bijzonder oude motor: een Harley type WL uit 1942 en zijn kompaan besteeg er eentje van hetzelfde type uit bouwjaar 1943. (KDBB)

Lees meer