De motorrijders verzamelen aan het Dorpsplein op Moerzeke.
Foto Goossens De motorrijders verzamelen aan het Dorpsplein op Moerzeke.

23ste Herfstrit brengt 3.000 motorrijders op de been

Vzw Hartrijders mocht zo'n 3.000 deelnemers verwelkomen voor de 23ste editie van de Herfstrit. Die brachten samen 8.000 euro in het duitje voor de Vlaamse Vereniging voor Autisme.

Motorrijders uit heel België gisterenochtend op het dorpsplein van Moerzeke. Met 3.000 deelnemers was dit jaar één van de betere edities. Vorig jaar mochten de organisatoren slechts 1.200 deelnemers ontvangen. "Dat was natuurlijk te wijten aan de herfststorm die toen over ons land trok. Het jaar voordien haalden we net geen 3.000 deelnemers", zegt Philippe Snoeck, voorzitter van vzw Hartrijders."Alles is verlopen zoals gepland, op enkele kleine incidentjes na die er elk jaar wel zijn. Dat is ook logisch bij een rit met 3.000 deelnemers", zegt Snoeck.


Ook de deelnemers zelf zijn enthousiast over de Herfstrit. "De Herfstrit staat steeds maanden vooraf in onze agenda. Het is niet alleen mooi dat de opbrengst naar een goed doel gaat, maar het is ook een goed georganiseerde motorrit die steeds langs mooie Vlaamse wegen leidt", klinkt het bij enkele deelnemers. "De organisatie, het weer en de sfeer was vandaag perfect."

8.000 euro

Naar jaarlijkse gewoonte gaat de opbrengst van de Herfstrit naar de Vlaamse Vereniging voor Autisme (VVA). Acteur en motorrijder Marijn Devalck, bekend als Balthazar Boma in FC De Kampioenen, is peter van de VVA en nam dan ook het peterschap van de Herfstrit voor zijn rekening. Dit jaar mochten ze 8.000 euro schenken aan de vereniging. Enkele afgevaardigden van de VVA die in Hamme de cheque in ontvangst mochten nemen, waren de Hartrijders dankbaar voor het gulle gebaar. (KDBB)

Lees meer