Katrien Van der Jeugt, Brigitte Verelst en Pat Vanderhaeghe nodigen uit voor cultuurweekend Switch.
Foto De Rycke Katrien Van der Jeugt, Brigitte Verelst en Pat Vanderhaeghe nodigen uit voor cultuurweekend Switch.

Kinderen baas in CC Jan Tervaert

MEER CULTUUR EN SPAARKAART VOOR DE JONGSTEN

Cultureel centrum Jan Tervaert pakt volgend seizoen uit met meer familievoorstellingen. "De vraag daarnaar stijgt", zegt jeugdprogrammator Brigitte Verelst. De Kids&Co-spaarkaart, in te ruilen voor een cadeau, moet de kinderen ook effectief naar de voorstellingen krijgen.

Onder de naam 'Switch' werd gisterenavond het cultuurweekend van CC Jan Tervaert geopend. Een heel weekend lang organiseert het cultureel centrum tal van activiteiten om mensen warm te maken voor het komende cultureel seizoen. Vanaf september 2017 tot juni 2018 staan er alvast negen familievoorstellingen op het programma. "De vraag naar dergelijke voorstellingen gaat de laatste jaren in stijgende lijn", zegt jeugdprogrammator Brigitte Verelst. "We merken dat theater meer evolueert naar interactieve voorstellingen en daar spelen we graag op in met de organisatie van workshops of een andere vorm van omkadering voor of na de voorstelling. Een creatief moment voor kinderen en hun ouders", zegt directeur Pat Vanderhaeghe.

Prijs

Zo komt 'Grensgeval' langs met de voorstelling 'Plock!'. "De acteur zal proberen om het schilderij van zijn grote voorbeeld Jackson Pollock na te maken. Daarvoor roept hij de hulp in van de kinderen. In overall mogen de kinderen zelf kladderen met verf", zegt Brigitte. "Ik kijk er alvast naar uit." Kinderen die regelmatig naar voorstellingen komen, kunnen een Kids&Co-spaarkaart aanschaffen om zo op het einde van het seizoen een leuke prijs te winnen.


Behalve het aanbod voor kinderen, wordt ook het filmaanbod uitgebreid. "Elke derde dinsdag van de maand spelen we een film in avant-première", zegt Vanderhaeghe. "Dat doen we in samenwerking met Filmfestival Gent. Ze vroegen ons zelf of we dat zagen zitten omdat een cultureel centrum een behoorlijk groot bereik heeft. Hier in Jan Tervaert hebben we zeker een vast filmpubliek. De eerste woensdag van de maand speelden we steeds al één van de betere films, de laatste vrijdag van de maand zorgen we voor amusement met een humoristische film of een thriller en één keer per maand staat er ook nog een familiefilm gepland."


In Jan Tervaert werd eerder al geïnvesteerd in een degelijke filminstallatie met surround systeem. "Naast de vier films per maand hebben we ook nog een schoolvoorstelling. Een investering die dus nodig was", aldus Vanderhaeghe.

Facebook

De medewerkers van het cultureel centrum maken voortaan ook meer werk van het up-to-date houden van de Facebookpagina 'CC Jan Tervaert'. Wie op de hoogte wil blijven van de laatste nieuwtjes, volgt dus best die pagina. Vanavond vanaf 19.30 uur wordt het nieuwe programma voorgesteld, morgen vanaf 16 uur kunnen kinderen kennismaken met het nieuwe Kids&Co-programma. Vanavond is er aansluitend een voorstelling van Kommil Foo, morgen wordt er een 3D-film gespeeld. Zondag tijdens de Dag van het Park zorgt het CC voor een woonwagenvoorstelling en een reuzenpicknick in Park Kerkwijck.


Info: www.jantervaert.be

Lees meer