De motorrijders vertrekken vanop het dorpsplein van Moerzeke voor een tocht van 185 kilometer.
Archieffoto Geert De Rycke De motorrijders vertrekken vanop het dorpsplein van Moerzeke voor een tocht van 185 kilometer.

Motorclub Hartrijders viert dubbel jubileum

Duizenden motoren overspoelen zondag opnieuw het pittoreske dorpsplein van Moerzeke. De Hartrijders schenken de opbrengst van de jaarlijkse Herfstrit weer aan de Vlaamse Vereniging Autisme.

Het is al de veertigste editie van de Herfstrit. "Het wordt een dubbel jubileum, want het is dit jaar de 25ste keer dat de vzw Hartrijders de Herfstrit organiseert", zegt Philippe Snoeck. "De eerste vijftien jaar was de organisatie in handen van motorclub MV Moerzeke."


Al jaren is de Vlaamse Vereniging voor Autisme (V.V.A.) het goede doel. "Bob Savenberg en Stef Bos hadden 25 jaar geleden een hit met de single 'Breek de stilte', een liedje over autisme. Over autisme was er toen nog niet veel bekend. De vereniging kon toen een financieel steuntje gebruiken en dus kozen we voor V.V.A.", zegt Snoeck.


De eerste editie in 1992 lokte 400 deelnemers en bracht 30.000 euro op voor V.V.A. In 1999 nam een recordaantal van 7.000 motors deel. De voorbije jaren kwamen er gemiddeld 3.000 deelnemers. "We zijn altijd afhankelijk van het weer. Al lokten we tijdens de zware herfststorm in 2013 ook nog 1.200 deelnemers." Peter van de vereniging is nog altijd Marijn Devalck, zelf een fervent motorrijder.


De deelnemers maken een tocht van 185 kilometer langs Vlaamse wegen met mooie landschappen. Inschrijven 's ochtends in de cafés aan het dorpsplein in Moerzeke. Deelnemen kost 10 euro voor piloten en 5 euro voor de duozit.


Info: www.hartrijders.be.


(KDBB)

Lees meer