3 De prins werd ontvangen in zaal Familia in Hamme.
Geert De Rycke De prins werd ontvangen in zaal Familia in Hamme.

Prins Laurent bezoekt en steunt actiecomité N41

Monseigneur was graag aanwezig in regio waar hij regelmatig rijdt en apprecieert.

Prins Laurent heeft een bezoek gebracht aan het Hamse actiecomité dat al 21 jaar pleit voor de verkeersveiligheid van de N41. De monseigneur werd vorig jaar al uitgenodigd, maar kon er toen door omstandigheden niet bij zijn. Hij hield echter zijn woord en dit jaar was hij aanwezig op het eetfestijn om de actievoerders te steunen. "Het is schitterend dat er nog mensen zijn die zo een acties voor verkeersveiligheid doen", zegt de prins. 

3 Er was heel wat volk aanwezig. Ook het schepencollege was ter plaatse om de prins welkom te heten.
Geert De Rycke Er was heel wat volk aanwezig. Ook het schepencollege was ter plaatse om de prins welkom te heten.

Stipt om 19 uur werd de prins ontvangen door het gemeentebestuur en het actiecomité van de N41. Al 21 jaar lang strijdt het comité om de veiligheid van de N41 te garanderen, en in al die jaren tijd werd al heel wat gerealiseerd. Een gek idee dat vorig jaar ontstond om de prins uit te nodigen, werd plots werkelijkheid en hij zakte af naar Hamme. "Het doet ons ontzettend veel plezier dat hij hier aanwezig kon zijn. We hadden hem graag op de 20ste verjaardag hier gekregen, maar wij appreciëren het enorm dat hij de tijd neemt om kennis te maken met ons project. Het was onze vurigste wens. Het enige wat we daarvoor blijkbaar moesten doen was een eenvoudige brief schrijven naar U", zegt voorzitter Ronny Persiau van het comité. 

3 Prins Laurent volgt aandachtig mee terwijl er door de geschiedenis gelopen wordt van het actiecomité
Geert De Rycke Prins Laurent volgt aandachtig mee terwijl er door de geschiedenis gelopen wordt van het actiecomité

De geschiedenis van het comité werd kort en bondig voorgesteld aan de prins om een idee te geven wat er allemaal al gerealiseerd werd. "Op 8 maart 1997 hebben wij onze eerste actie uitgevoerd om de veiligheid op te waarderen. Wij hebben verkeerslichten gerealiseerd, gevaarlijke kruispunten veiliger kunnen laten maken. Urenlang onderhandeld en gesproken met politici. Nu 20 jaar later kunnen wij binnenkort rekenen op een veilig fietspad van drie meter breed, iets waar we ook al jaren voor opperen en een beetje de kers op de taart is", zegt Ronny. 

Onder het goedkeurend oog van de prins werd 21 jaar geschiedenis doorlopen, en achteraf was hij erg enthousiast over het hele project. "Ik ben hier al heel vaak geweest in de streek, ik kom hier ook erg graag. Er zijn hier bijzonder mooie plaatsen, en dan is het schitterend dat een comité zich hiervoor wil inzetten om ook de veiligheid voor iedereen te garanderen", aldus de monseigneur. "Ze moeten dit project zeker verder zetten."

Binnenkort zou het vernieuwde fietspad naast de N41 ook plechtig geopend worden. Meteen het perfecte moment om prins Laurent als peter te vragen van het fietspad. "We zouden het schitterend vinden als de prins opnieuw aanwezig kon zijn op 12 oktober, om het fietspad dan feestelijk te openen met alle bewoners en iedereen van het comité", aldus Ronny. Prins Laurent was het idee overigens zeer genegen. "Als ik geen andere verplichtingen heb, ben ik zeer graag aanwezig om jullie te steunen", klinkt het. Vlak voor zijn vertrek werd de prins ook gehuldigd en kreeg hij zelf een fluovestje aangetrokken om veilig naar huis te vertrekken. 

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Luc Berckmoes

    En spijtig genoeg is die baan nu niet meer voor wat ze moest dien 2maal 2 rijvaken nu zijn het bijna elke dag files en stil staan verkeer ver vuld veel meer er moesten 2maal 2 rijstroken gemaakt zijn en dan een paar viejaduks en een breed fietspad ik zou voor zulke uitvoering geen hoera roepen enkel heeft het veel belasting geld gekost

Lees meer