De organisatoren van de tattooconventie met Sven De Rauw in het midden.
Foto Goossens De organisatoren van de tattooconventie met Sven De Rauw in het midden.

Tatoeëerders verzamelen in De Wuiten

WINST TATTOOCONVENTIE GAAT NAAR OPERATIE ZWAAR ZIEKE ORGANISATOR

De tattooconventie ontvangt dit weekend de Amerikaanse acteur Robert LaSardo. "De tattooartiesten komen dan weer voornamelijk uit eigen land", zegt organisator Sven De Rauw die om gezondheidsredenen een stapje terugzet. Een deel van de winst wordt gebruikt om zijn operaties te betalen.

Organisator Sven De Rauw zette dit jaar noodgedwongen al een klein stapje terug. "Ik kamp met een beenderziekte en daarvoor moet ik tal van operaties ondergaan. Alleen dit jaar al staan er mij nog zeven te wachten. Ik zit intussen al in een rolstoel en er is een kans dat ik nooit nog zonder rolstoel zal kunnen", vertelt de organisator. "Natuurlijk blijf ik achter de schermen meewerken, want ik heb de tattooconventie uit de grond gestampt. Maar elk jaar zal ik wat meer van mijn taken uit handen moeten geven."


Toch heeft de ploeg achter de tattooconventie opnieuw een goedgevuld programma uitgewerkt. "We pakken uit met de Amerikaanse acteur Robert LaSardo, bekend van CSI Miami en Death Race. De acteur komt zowel zaterdag als zondag langs en zal met de fans op de foto gaan. We organiseren ook een meet and greet", zegt De Rauw. Zo'n 130 tattooartiesten tonen dit weekend hun kunnen in sporthal De Wuiten. Dit jaar werd gekozen om meer tattooartiesten uit eigen land uit te nodigen. "We wilden opnieuw meer artiesten uit eigen land dan uit het buitenland en daar zijn we ook in geslaagd. Daarmee willen we weer iets heel anders bieden dan de voorbije jaren. Als muziekoptredens kozen we dit jaar voor lichte rockabilly. De internationale acts van vorig jaar maken plaats voor muziekbands uit de ruime regio. Zondag staat opnieuw meer in het teken van het gezin. Die dag is er animatie voor jong en oud. Zo komt de Belgische singer-songwriter Romy Conzen langs", zegt De Rauw. "De afterparty gaat dit jaar niet door in de zaal zelf. We zullen om 21 uur de deuren van de sporthal sluiten en trekken met alle aanwezigen en de tattooartiesten naar De Casino in Sint-Niklaas."

Goed doel

De Hamse Tattooconventie staat na dit jaar voor heel wat veranderingen. "Het is de voorlaatste keer dat de conventie zal doorgaan in sporthal De Wuiten. Als de sporthal wordt afgebroken, verhuizen we net zoals de voetbalploegen naar de nieuwe sporthal aan het Meulenbroek",


Een deel van de winst van de conventie gaat elk jaar naar een goed doel. "Dit jaar ben ik zelf eigenlijk een beetje het goede doel. De operaties waar ik voorsta, kosten handenvol geld. Ik ben dus genoodzaakt om het zo te doen. Maar het belangrijkste blijft dat elke bezoekers het naar zijn zin zal hebben." Vorig jaar kwamen zo'n 4.000 mensen een kijkje nemen op de tattooconventie. Tickets kosten 10 euro, aan de kassa betaal je 12 euro. Kinderen jonger dan 14 jaar mogen er gratis in. Meer informatie: www.tattooconventiehamme.be

Lees meer