Hondenactieplan uitgebreid

De stad Hamont-Achel startte vorig jaar met een actieplan dat inspeelt op de verantwoordelijkheid van hondeneigenaars. Met het plaatsen van verbodsborden voor honden op bepaalde openbare plaatsen en het aanleggen van een losloopweide breidt de stad het actieplan nu uit.

"Op het oude kerkhof trekken sommigen bijvoorbeeld het poortje achter zich dicht en laten ze de hond de vrije loop om er zijn behoefte te doen. Vaak laten ze de uitwerpselen gewoon liggen. Dat willen we graag een halt toeroepen", stelt schepen van milieu Guy Joosten (CD&V). "Om de baasjes erop attent te maken dat honden niet overal zijn toegelaten, worden er later deze week op verschillende locaties in Hamont-Achel verbodsborden voor honden geplaatst", vertelt burgemeester Theo Schuurmans (CD&V). "Aan het stadspark, bijvoorbeeld. Maar ook aan de verschillende kerkhoven en de speeltuin in Achel. Ook zal de politie erop toezien dat deze locaties niet meer gebruikt zullen worden als uitlaatplek."


De stad legde intussen een hondenloopzone aan bij de Haarterheide. Hier kunnen de viervoeters onder het waakzame oog van hun baasjes wel loslopen, rondsnuffelen en ravotten. De officiële opening staat gepland op zondag 17 december om 11 uur. (BVDH)

Lees meer