Deze zomer werd er nog een nieuwe toog geplaatst in De Posthoorn.
Stad Hamont-Achel Deze zomer werd er nog een nieuwe toog geplaatst in De Posthoorn.

Vernieuwde Posthoorn bestaat tien jaar

Dit weekend daverde de polyvalente zaal ‘De Posthoorn’ nog eens op zijn grondvesten. Vrijdagavond organiseerde het stadsbestuur immers een groot feest ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van het vernieuwde complex.

“De site van De Posthoorn in het centrum van Hamont kent een rijke geschiedenis”, zegt burgemeester Theo Schuurmans (CD&V). “In het verleden stond er immers een kaarsenfabriek op deze locatie. De volledige site werd later echter gekocht door het stadsbestuur en vervolgens omgebouwd tot bibliotheek en polyvalente zaal.” De Posthoorn bleek al snel een aanwinst voor de stad en in het bijzonder voor de verenigingen. “Omdat we merkten dat de interesse voor deze locatie bij onze inwoners erg groot was, beslisten we in 2007-2008 om de ‘oude’ Posthoorn te onderwerpen aan een grondige renovatie. Het complex werd toen omgetoverd tot een moderne podiumzaal, waar we nu nog steeds de vruchten van plukken.”

Deze zomer werd er een nieuwe toog geplaatst in het complex, alsook een extra koelcel voor biervaten. Daarenboven ligt er een nieuwe antislipvloer en werden 600 nieuwe stoelen en 115 nieuwe tafels aangekocht. “In dit nieuwe jasje kan De Posthoorn er weer tal van jaren tegenaan gaan”, is schepen van Cultuur Rudi Boonen (CD&V) overtuigd. De stijgende ticketverkoop toont in ieder geval aan dat de vraag naar het vrijetijdsaanbod zeker aanwezig is. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer