Het personeel van Imog smult wafels na het behalen van de prestigieuze trofee
. Foto Johan Anckaert Het personeel van Imog smult wafels na het behalen van de prestigieuze trofee

Directie beloont personeel met wafels

INTERCOMMUNALE IMOG IS LOKALE OVERHEIDSORGANISATIE VAN HET JAAR

De intercommunale Imog is uitgeroepen tot Lokale Overheidsorganisatie van het Jaar. Dat werd gisteren gevierd met een wafelbak. "Die trofee hebben we behaald dankzij onze werknemers. We willen hen zo onze waardering tonen", zegt directeur Koen Delie.

De trofee Lokale Overheidsorganisatie van het Jaar wordt uitgereikt door dezelfde organisatie als die van Onderneming van het Jaar. Imog, verantwoordelijk voor de afvalverwerking van 11 gemeentes in onze ruime regio, haalde het onder meer van het Havenbedrijf in de haven van Antwerpen. "Een bedrijf dat 30 keer zo groot is als het onze met een 170-tal werknemers", zegt Koen Delie, directeur Externe Zaken. "Straf dat we het van hen gehaald hebben."


"Deze intercommunale is een referentie geworden inzake afvalpreventie, -ophaling en -verwerking. Ook internationaal scoort de organisatie hoge toppen, onder meer door de hele keten van de afvalverwerking aan te pakken, met in het bijzonder de aandacht voor preventie", vond de jury.


Imog vroeg Kelly Magherman, een werkneemster die in bijberoep een ijs- en wafelkraam uitbaat, om voor wafels te zorgen. "Toen ze vast in dienst kwam, had ze al eens getrakteerd met een ijsje", zegt Koen Delie. "Daarom dachten we aan haar, toen we onze werknemers op een leuke manier wilden bedanken."

Dagelijkse inspanningen

"We hebben de wafelenbak al gepland toen we hoorden dat we bij de laatste drie finalisten waren voor de prestigieuze trofee. Dat op zich was al een straffe prestatie waar we onze werknemers in de bloemetjes voor wilden zetten. Het is dankzij hen en hun dagelijkse inspanningen dat we in aanmerking kwamen voor een dergelijke prijs. Dat we dan ook nog eens mochten winnen, maakt onze feestvreugde alleen maar groter."


"Wij zijn als directie bij de bekendmaking uitgebreid gelauwerd. Nu is het de beurt aan onze mensen", zegt algemeen directeur Johan Bonnier.


Het kraam van 'Kelly en Debby' bracht zowel op de site in Moen als die in Harelbeke wafels aan de man, op verschillende tijdstippen, zodat iedereen even kon langs komen. 's Morgens was het sorteerpersoneel in Moen als eerste aan de beurt, de chauffeurs 's avonds konden na hun werk een wafeltje meepikken.


Bij de werknemers viel de geste letterlijk en figuurlijk in de smaak. "Heel sympathiek van de directie", zegt Daisy Deceuninck van de personeelsdienst. "Omdat men zowel in Harelbeke als Moen trakteert, waardeert iedereen wel." "Die trofee is echt een leuke aanmoediging", zegt Lieven Depoorter van ICT. "Als je als organisatie een voorbeeld genoemd wordt voor anderen, dan geeft dat toch een leuk gevoel. Dat de directie ons allemaal bedankt, dat toont wel dat de inspanningen van elk van ons gewaardeerd worden. Akkoord, dat dossier opstellen en indienen, daar is wel veel werk in gekropen, maar zonder het werk van iedereen, was deze erkenning er niet geweest."

Lees meer