Charlotte Mestdagh en Bruno Bakeroot in hun zaak.
Foto Deleu Charlotte Mestdagh en Bruno Bakeroot in hun zaak.

Mrs Sporty, waar enkel vrouwen welkom zijn

Bruno Bakeroot en Charlotte Mestdagh uit Harelbeke, zaakvoerders van fitnesscentra SportY-X in Zwevegem en Wevelgem, openen over enkele weken in Waregem de eerste 'Mrs Sporty', een fitnesszaak waar enkel vrouwen welkom zijn. "Omdat vrouwen zich meer op hun gemak voelen bij het sporten als er geen mannen in de buurt zijn", zegt Bruno.

Bruno Bakeroot, Charlotte Mestdagh en Kenny Wyffels openden in 2015 de eerste SportY-X-vestiging in Harelbeke. Die was zo succesvol dat het duo al snel moest verhuizen naar een grotere locatie in Zwevegem en enkele maanden geleden openden ze hun tweede vestiging in Wevelgem. Het concept van SportY-X viel in de smaak bij de mensen van Mrs Sporty, een internationale keten met sportcentra waar alleen vrouwen toegelaten zijn.


"Die hebben ons gevraagd of we interesse hadden om in ons land met Mrs Sporty's te starten. We starten over enkele weken een Mrs Sporty op in Waregem en het is de bedoeling dat er op termijn twintig zulke centra zullen zijn in ons land. Ook bij die andere vestigingen zouden we telkens helpen bij de opstart, de begeleiding en de opleiding", legt Bruno uit. Bij Mrs Sporty zijn, zoals je uit de naam wel kunt afleiden, enkel vrouwen toegelaten.


"We willen er een vrouwvriendelijke sfeer creëren. Zo kiezen we voornamelijk voor vrouwvriendelijke oefeningen en zul je er geen fitnesstoestellen vinden met loodzware halters en gewichten, zorgen we voor sfeervolle muziek,... Vrouwen voelen zich meer op hun gemak bij het sporten als er geen mannen bij zijn. Ze maken zich misschien wat sneller zorgen over een vetrolletje dat je goed ziet in de sportoutfit of ze voelen zich wat bekeken met mannen in de buurt. Met vrouwen onder elkaar is het toch ook vaak gezelliger." (JME)

Lees meer