2 Zo zal De Hei er gaan uitzien.
Gemeente Heist-op-den-Berg Zo zal De Hei er gaan uitzien.

Bouw van schoolgebouw De Hei start op 8 april

De werken aan de nieuwbouw voor gemeentelijke basisschool De Hei in Pijpelheide (Booischot) starten op 8 april. Dat meldt schepen van Onderwijs Eddy Gorris (N-VA).

“Eind 2017 stelde het schepencollege het architectenbureau ‘Morgen Architectuur’ aan om een voorontwerp te maken voor de gemeentelijke basisschool in Pijpelheide. Het gaat om een nieuwbouw voor de lagere school met zes klaslokalen, een refter, een leraarslokaal, de nodige berging en een secretariaat. De huidige voorbouw van de school zal volledig gesloopt worden. Het nieuwe gebouw komt op de plaats van de voorbouw te staan. Het achterste deel van de school, waar de kleuterklassen en de sporthal gevestigd zijn, wordt behouden”,  zegt schepen van Onderwijs Eddy Gorris (N-VA). 

2,16 miljoen

“Ondertussen werden de ontwerpplannen van het architectenbureau goedgekeurd en kunnen de werken op 8 april starten. De bouw van dit project zal een jaar in beslag nemen.” 

De kosten worden geraamd op 2,16 miljoen euro. 

In eerste instantie wou het gemeentebestuur de huidige voorbouw renoveren en voorzien van een extra verdieping. Na enkele maanden werden de werken echter stopgezet wegens vochtinsijpeling en stabiliteitsproblemen, en werd gekozen voor een nieuwbouw.

2 De werken aan de voorbouw van De Hei lagen een tijd stil toen bleek dat er stabiliteits- en vochtproblemen waren. Daarom verkoos de gemeente om het gebouw te slopen en te vervangen door een nieuwbouw.
Marc Aerts De werken aan de voorbouw van De Hei lagen een tijd stil toen bleek dat er stabiliteits- en vochtproblemen waren. Daarom verkoos de gemeente om het gebouw te slopen en te vervangen door een nieuwbouw.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer