Joppe Van den Sande, Clara Dupont, Eva Van Noten en Nele Verhoeven.
JONGCD&V Joppe Van den Sande, Clara Dupont, Eva Van Noten en Nele Verhoeven.

JONGCD&V opent studeerruimte bij transportbedrijf

JONGCD&V Heist-op-den-Berg start in juni met een proefproject waarbij studenten kunnen gaan blokken in het industriepark. Momenteel is het in Heist-op-den-Berg nog niet mogelijk om collectief te gaan studeren. De jongeren van CD&V hebben nu een oplossing gevonden: een lokaal van het bedrijf Transport Bellekens in de Impulsstraat.

“We merken binnen onze eigen vriendenkringen dat er wel degelijk vraag is naar studieruimtes in de gemeente. Bovendien kan je in de bib van Heist-op-den-Berg onmogelijk terecht omwille van beperkte openingsuren”, zegt Eva Van Noten, voorzitter van JONGCD&V Heist-op-den-Berg. “Als er binnen onze vriendenkring al zo veel vraag is naar studieruimtes, zullen er ongetwijfeld nog meer Heistse studenten vragende partij zijn. Samen studeren werkt voor veel studenten stimulerend. Het is minder eenzaam en het bevordert de productiviteit.” vult Clara Dupont aan.

Gedurende de hele maand juni zullen er 15 à 20 studenten kunnen gaan studeren bij Transport Bellekens. “We zijn voor dit project nog op zoek naar verantwoordelijken die de sleutel bewaren en erop toezien dat de rust in de ruimte bewaard blijft. Dit kunnen studenten zijn, maar evengoed vrijwilligers die de studenten een hart onder de riem willen steken.” JONGCD&V is voor uitbreiding van het project op zoek naar meer ruimtes waar jongeren kunnen samenkomen om te studeren. Belangrijk is dat deze ruimtes beschikken over tafels en stoelen, sanitair en wifi-voorzieningen. Wie zich kandidaat wil stellen als vrijwilliger of wie een ruimte ter beschikking heeft staan, kan dit melden aan Eva Van Noten op het e-mailadres eva_vannoten@hotmail.com of via de facebookpagina van JONGCD&V Heist op-den-Berg. “Indien het project succesvol verloopt zullen we een voorstel doen aan de gemeente om de organisatie van de studieruimtes over te nemen”, klinkt het nog.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer