2 'Parc des Etoiles' in Blaimont. Tom Peeters stierf hier op 28 september 2013 plots na een feestje met vrienden.
KOS 'Parc des Etoiles' in Blaimont. Tom Peeters stierf hier op 28 september 2013 plots na een feestje met vrienden.

Doodsoorzaak Tom (17) onduidelijk

PARKET VAN DINANT VINDT GEEN SPOREN VAN DRUGS IN BLOED

Een half jaar na de plotse dood van Tom Peeters uit Noorderwijk is er nog steeds onduidelijkheid over de doodsoorzaak van de zeventienjarige. Eerst werd vermoed dat de jongen een overdosis drugs nam, maar in zijn bloed werden daar geen sporen van teruggevonden. De familie blijft achter met veel vragen.

Tom Peeters stierf op 28 september 2013 in het Waalse Blaimont, in de Ardennen. De 17-jarige ingenieursstudent was er op weekend met drie vrienden in bungalowpark 'Parc les Etoiles', toen hij na een feestje plots stierf. Volgens de eerste vaststellingen van het parket van Dinant werden er drugs genomen en zou de doodsoorzaak van Tom wellicht een overdosis zijn. Maar nu, meer dan een half jaar later, herziet het parket haar vermoeden.

2 Tom Peeters.
Maria De La Cruz Tom Peeters.

Geen drugs gevonden

"Tot nu toe hebben wij geen enkel teken van drugs teruggevonden bij Tom Peeters. Er is in zijn bloed geen enkele vloeistof gevonden die da manier waarop hij stierf, kan verklaren. Volgens onze eerste resultaten nam hij dus geen drugs, maar getuigen beweren het tegendeel. Tom zou volgens hen lsd hebben genomen, maar die drugs verdwijnt heel snel uit het lichaam na gebruik, dus dat is moeilijk op te sporen. Noch de autopsie, noch het toxicologisch onderzoek geven volledige duidelijkheid", zegt procureur des konings Charlotte Fosseur van het parket van Dinant.


"Zijn dood vormt een groot vraagteken. We hopen uiteraard dat we nog een antwoord kunnen vinden, anders moeten we het dossier klasseren."

Taalbarrière

Bovendien is er de taalbarrière die de hele zaak vertraagt.


"Alle informatie die we krijgen, moet eerst vertaald worden, dat vergt tijd. Maar we zijn zeker nog bezig met het onderzoek. We hopen dat we de familie van het slachtoffer zo snel mogelijk een antwoord kunnen geven. Verder treden we niet in detail", aldus Fosseur.

Verdriet verwerken

Dat het parket nog met zoveel vragen zit over de doodsoorzaak van Tom, maakt het voor de familie extra moeilijk om met haar verlies om te gaan.


"Wij kunnen ons verdriet niet verwerken", zegt Toms mama Rosita Peetermans. "Al maanden aan een stuk kunnen wij niets anders doen dan afwachten en dat maakt het heel moeilijk voor ons. Wij weten nog altijd niet waaraan onze zoon gestorven is. Wij weten helemaal niks. Alles is zo onduidelijk en we zitten met zo veel vragen", treurt ze. "Via de dienst slachtofferhulp worden we wel op de hoogte gehouden van het onderzoek en worden we bijgestaan in deze moeilijke periode, maar de onduidelijkheid doet pijn."

Lees meer