2 Wilfried, de papa van Eleanore, geeft applaus als de ballonnen worden opgelaten. 
Vanderveken Wilfried, de papa van Eleanore, geeft applaus als de ballonnen worden opgelaten. 

Eleanore herdacht met ballonnen en doedelzakken

200 VRIENDEN EN FAMILIELEDEN KOMEN NAAR GROTE MARKT

Zo'n 200-tal vrienden en familieleden lieten gisteravond op de Grote Markt in Herentals ballonnen op ter nagedachtenis van de 27-jarige vermoorde Eleanore De Strijcker. De 22-jarige verdachte Babur Y. uit Herentals is door de onderzoeksrechter in Turnhout aangehouden op betichting van moord. De verdachte verschijnt vandaag voor de raadkamer.

De leden van de Wallace Pipe Band, de band waar ook de vader van Eleanore lid van is, opende de plechtigheid met een prachtig samenspel van 'Amazing Grace' op hun doedelzakken. Ook vader Wilfried, zijn vrouw en de dochtertjes van Eleanore waren op de plechtigheid aanwezig. "Ik had nooit gedacht dat dit zou gebeuren, mijn dochter was zo'n geweldige moeder en dochter", zegt vader Wilfried. "Ik wil iedereen bedanken die hier aanwezig is, dat geeft ons de moed en de kracht om verder te gaan." Vriendin Sophie Van Hoeck organiseerde de plechtigheid. "We zijn hier vanavond om afscheid te nemen van een prachtige moeder en dochter waar we hele mooie herinneringen aan overhouden. Laat de hemel opklaren en voor haar schijnen, laat de ballonnen maar vrij zodat de hemel terug blauw wordt. Laat ons met een glimlach aan haar denken."

2 In de gietende regen kwamen doedelzakspelers naar de Grote Markt.
Vanderveken In de gietende regen kwamen doedelzakspelers naar de Grote Markt.

Messteken

Babur Y., die al een tijdje een relatie had met het slachtoffer, moet het in de nacht van maandag op dinsdag zwaar aan de stok gekregen hebben met de mama van twee in de woning aan Kleerroos. Het slachtoffer moest verschillende messteken incasseren over het hele lichaam ook onder meer in de hals. Na de feiten sloeg hij op de vlucht om uiteindelijk dinsdag een banaal verkeersongeval te hebben in Limburg. Zijn voertuig stond ondertussen al geseind waardoor hij snel kon opgepakt worden. "De verdachte heeft toegegeven dat er iets is gebeurd, maar bleef in eerste instantie nogal vaag in zijn verklaringen", zegt parketwoordvoerster Elke Van Dijck. "Hij heeft aangegeven dat hij zich het precieze moment van de feiten niet zo goed kan herinneren. De aanleiding zou te zoeken zijn in de relationele sfeer, maar daarover treden we niet in detail."

Aanhouding

Peter Verpoorten uit Herentals is de raadsman van de verdachte. "Mijn cliënt heeft uitgebreide verklaringen afgelegd, maar we gaan daar zelf niet te veel over in detail", aldus de raadsman. Babur Y. zal vandaag al voor de raadkamer in Turnhout verschijnen. Die zal dan verder beslissen over zijn verdere aanhouding. Er lijkt weinig twijfel over te bestaan dat die er ook zal komen.

De twee kleine kinderen van Eleanore De Strijcker worden opgevangen door familie en dus absoluut niet door een pleeggezin zoals door buren werd gesuggereerd. Op de sociale netwerksite Facebook stroomden de vele steunbetuigingen toe aan het adres van de familie. De broer van het slachtoffer maakte ook een mooie video met beelden van het slachtoffer die massaal gedeeld werd. De familie wil voorlopig niet te veel reageren. "Er is zoveel te regelen. We komen ook amper aan slapen toe en moeten ook voor de kindjes zorgen. Ik wil nu mijn lieve dochter vooral een mooie uitvaart geven", aldus papa Wilfried. Een laatste groet aan Eleanore wordt woensdag gebracht in de Evangelische kerk in Herentals.

Lees meer