2 Een toekomstbeeld van de nieuwbouw.
Repro Vanderveken Een toekomstbeeld van de nieuwbouw.

Verstuur eetbare kerstwens en steun sociale werkplaats Twerk

Een kerstkaartje versturen met een lekker chocolaatje bij kan je deze week via Twerk vzw. De sociale werkplaats voor mensen met autisme lanceert in de warmste periode van het jaar een pop-upwebshop. Met de opbrengst viert Twerk volgend jaar de 25ste verjaardag.

"We verkopen kerstkaartjes met chocolade kerstballen en chocosticks om chocolademelk mee te maken. Je kan de kaartjes ook personaliseren. Heel leuk en origineel", promoot Sven Appels (41), die al 22 jaar bij Twerk werkt, de pop-upwebshop. De originele kerstkaartjes zijn enkel deze week, tot en met 19 december, voor 9,90 euro te koop op www.twebshop.be. Alle geschenkjes maken de werknemers van Twerk zelf. "Je kan op de wenskaarten een persoonlijke boodschap zetten en vervolgens verstuur je de kaart aan wie je maar wilt. We hebben een samenwerking met bpost, waardoor alle kaartjes op 21 december verstuurd worden, zodat élk kaartje op 23 december in de brievenbus van je geadresseerde zit", legt Bart Michiels, zakelijk coördinator van Twerk vzw uit.

2 Werknemer Sven toont een kerstkaart met een kerstbal (rechts) in chocolade.
Werknemer Sven toont een kerstkaart met een kerstbal (rechts) in chocolade.

25 jaar

Twebshop past binnen een project waarvoor Twerk vorige week nog een subsidie van 20.000 euro kreeg van Vlaams minister van Sociale Economie Liesbeth Homans (N-VA). Tegelijk steun je met de aankoop van de wenskaarten de werking van Twerk. "Volgend jaar vieren we ons 25-jarig bestaan. Met de opbrengst van de pop-upwebshop gaan we een verjaardagsfeest voor al onze medewerkers in elkaar steken", zegt Christel Coeckelbergh, voorzitster van Twerk vzw. In hun thuisbasis in de Collegestraat bouwt Twerk momenteel volop aan het project Twonen, waar werknemers vanaf 2018 zullen kunnen wonen. Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) bracht gisteren een bezoekje aan de werkplaats van Twerk. (JOBG)

Lees meer