Het nieuwe college van burgemeester en schepenen van Herenthout.
Vanderveken Het nieuwe college van burgemeester en schepenen van Herenthout.

Vier nieuwe gezichten in schepencollege

In Herenthout kunnen ze de komende zes jaar rekenen op een jonge bestuursploeg van EENHEDI-N-VA en CD&V, met vier nieuwe gezichten.

Stijn Raeymaekers (EENHEID) zal burgemeester worden en bevoegd zijn voor onder andere Burgerlijke Stand, Politie, veiligheid en brandweer en voor Algemeen beleid en personeel. 

Stefanie Vrins (EENHEID) is één van de nieuwe, jonge gezichten. Zij zal onder andere de bevoegdheden Sport, Ruimtelijke Ordening en Onderwijs en Muziekacademie op zich nemen. 

Michel Van Hoof (EENHEID) zal zich inzetten voor onder andere Toerisme en recreatie, Jeugd en Gelijke Kansen. 

Maurice Helsen (CD&V) zal bevoegd zijn voor Financiën, Verkeer en Mobiliteit en Lokale economie. 

Willy Torfs (EENHEID) zal van 2019-2021 bevoegd zijn voor onder andere Huisvesting, Milieu en afvalbeleid en Sociale zaken. Vanaf 2022 zal Sander Ooms (EENHEID) de bevoegdheden van Willy Torfs op zich nemen.

Het uitgangspunt van de nieuwe bestuursploeg is om te kunnen aantreden met een ploeg die gedrevenheid kan en wil koppelen aan effectieve aanwezigheid op het gemeentehuis. Door de gezamenlijke aanwezigheid op van het hele college zullen voor het eerst de vergaderingen tijdens de kantooruren kunnen doorgaan, wat overleg met de betrokken diensten alleen kan vergemakkelijken.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer