Elke dag een kwartiertje stappen in VBS Borsbeke.
Frank Eeckhout Elke dag een kwartiertje stappen in VBS Borsbeke.

VBS Borsbeke beweegt mee naar de zon

De leerlingen van VBS Borsbeke verzamelen twee keer in de week, samen met heel wat andere scholen in Vlaanderen, kilometers om naar de zon te stappen.

“Stappen voor het klimaat is een beetje in. Maar het is ook nog eens gezond. Na een deugddoende wandeling zitten de kinderen na de middag met een frisse geest terug in de klas. Door het spontaan meewandelen van leerlingen zijn we ervan overtuigd dat dit het groepsgevoel nog sterker zal maken. Natuurlijk werken we tijdens de wandeling ook aan verkeersveiligheid. Naast het wandelen worden de leerlingen eveneens uitgedaagd met een klein bewegingsmoment tussendoor, een gesprekje over het klimaat, gezondheid en we nemen onze grijpers eens mee om afval op te ruimen op onze wisselende routes“, zegt directeur Karlien Teirlinck.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer