Het kapelletje OLV van Troost in Elst
HCH Het kapelletje OLV van Troost in Elst

Subsidies aangevraagd voor Kapellekensbaan

De gemeente Hoegaarden vraagt subsidies aan bij Leader voor het dossier Kapellekensbaan. Van de veertig kapelletjes in Hoegaarden en deelgemeenten, die 10 jaar geleden werden geïnventariseerd door IGO, maar waar qua ontsluiting niets mee gedaan is, wil dit project samen met buurtbewoners, erfgoed- en toeristische vrijwilligers de verhalen en anekdotes van die kapellen verzamelen. Dit mondt uit in een brochure, webpagina en QR-codes, een permanente kapelletjeswandeling per deelgemeente. Tegelijk wordt een werking met vrijwillige kapellenmeters en -peters opgericht om de kapelletjes netjes te houden en te verfraaien in samenwerking met Hoegaards erfgoed. Marleen Lefevre, schepen van cultuur (CD&V) , is aanvrager en coördinator van het project. Partners in dit project zijn het Toeristisch infopunt ‘De Tuinen van Hoegaarden’, de parochiale eenheid Hoegaarden, Hoegaards erfgoed vzw en de Dienst cultuur en erfgoed gemeente Hoegaarden. De totale kost voor het project bedraagt 3000 euro, en hiervoor wordt 1800 euro subsidiëring aangevraagd. De gemeente zelf draagt 1200 euro bij.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • rony stokart

    Beter volledig afbreken die symbolen uit een ver verleden. In onze hedendaagse multikulturele samenleving geven ze alleen maar terechte ergernis voor andersgelovigen. Vooral onze geïntegreerde moslimmensen voelen die dingen aan als persoonlijke belediging voor hun profeet.

Lees meer