Het mooie weer lokte veel volk naar Bel Populair.
Foto HCH Het mooie weer lokte veel volk naar Bel Populair.

Veel ambiance op Bel Populair

Het werd een lange avond en nacht op het Gemeenteplein, in de volksmond 'de Plèk', bij de tweede editie van Bel Populair.


Het is Den Venetiaen die uitpakte met deze tweede editie van Bel Populair. "We hebben dat zo genoemd naar Belgische pop, en bal populaire, en we hebben dat samengetrokken tot Bel Populair. Voorlopig organiseren we dit tweejaarlijks, zolang de Rode Duivels naar een WK of EK trekken. Want dan geven we de wedstrijden natuurlijk op groot scherm op het Gemeenteplein. Vallen de Rode Duivels uit, dan gaan we naar een jaarlijkse organisatie op 21 juli", zeggen Dirk De Wolf en Toets Thielemans, de organisatoren van Den Venetiaen.


Het weer was een stevige meevaller, en alle groepen die op het podium kwamen hadden een link met Hoegaarden. Zo speelt de zoon van de uitbater van de San Marco, over de Venetiaen, met The Pixels. The Appraiser is een Hoegaardse groep, Viral Crush telt één van de barvrouwen van Den Venetiaen in de rangen, en bij The Legacy speelt het nichtje van Dirk. Het wordt een zomer met heel wat muziek op de Plèk. De gemeentelijke kiosk is het ideale podium. "Voor ons is dit de aanzet naar Plèkmuziek, elke donderdagavond van augustus, met onder andere optredens van Big Bill en Eric Melaerts", vervolgen Toets en Dirk. (HCH)

Lees meer