Vrijspraak voor cannabisplantage

Een 30-jarige slager uit Kortemark, die twee jaar geleden veertig maanden cel kreeg voor de kweek van 4.500 cannabisplantjes op een hoeve in Kortemark en twee loodsen in Desselgem en Menen, heeft niets te maken met een cannabisplantage in Hooglede. Dat oordeelde de rechter in Kortrijk, die hem vrijsprak.


Jan M. baatte in een vorig leven samen met zijn echtgenote een slagerij in Kuurne uit. Toen bleek dat hij samen met een vriend cannabisplantages uitbaatte in Kortemark, Menen en Desselgem betekende dat het einde van de slagerij en zijn huwelijk.


Volgens het openbaar ministerie leerde hij in de gevangenis van Ieper Rik D. (61) uit Kortemark, die veroordeeld was voor drugshandel in Engeland, kennen en vatten ze samen het plan op om in een hoeve in Hooglede cannabis te kweken.


Rik D. bekende dat hij zorgde voor de installatie van de plantage, maar volgens hem was Jan M. het brein achter de plantage in Hooglede. Jan M. bleef echter al die tijd zijn onschuld uitschreeuwen en werd nu vrijgesproken. (LSI)

Lees meer