Tuur Geysen geeft een schot op het door hem ontworpen doel.
ton wiggenraad Tuur Geysen geeft een schot op het door hem ontworpen doel.

School krijgt houten keeper met afstandsbediening

De leerlingen van basisschool Spijker hebben een nieuwe attractie op school. De droommachine van Tuur Geysen (11) uit het vijfde studiejaar staat sinds vrijdag op de speelplaats te pronken. De goal met mechanische keeper kreeg de naam 'Foedtmachine'.

Dat Tuur van voetballen houdt, is vanzelfsprekend. Toen de studenten Productontwikkeling van de Hogeschool West-Vlaanderen (HoWest) de kinderen van het Spijker vroegen naar een droommachine, tekende Tuur gelijk een voetbalspel. "Ik bedacht een spel op basis van het tafelvoetbal", herinnert Tuur zich.


"Uiteindelijk is het een goal geworden met in het midden een houten keeper die met een staaf door twee leerlingen bediend wordt. Het opzet is gelukt, want nu moet ik niet meer alleen voetballen."


Nadat de studenten van HoWest het ontwerp hadden gemaakt, bouwden de vijfdejaars Mechanische Vormgevingstechnieken van VITO de Foedtmachine. Tot groot jolijt van Tuur en zijn schoolkameraden. Die mogen voortaan op hun favoriete kop schieten, want de machine is personaliseerbaar. "Het hoofd kan je beplakken met de foto van een persoon. Zo kan je bijvoorbeeld op de juffen of de directeur schieten", lacht Tuur. (DVGT)

Lees meer