Accountant raast aan 186 per uur over A19

Als hij nog een keer naar de politierechtbank moet voor nog maar eens een zware snelheidsovertreding, speelt Rik D. (52) uit Zillebeke zijn BMW M5 kwijt. Met die belofte stuurde de Kortrijkse politierechter de advocaat van D. huiswaarts. De Zillebekenaar kreeg 3 maanden rijverbod.

Rik D. werd een tijd geleden op de A19 in de Kortrijkse regio geflitst toen hij aan 186 per uur over de snelweg raasde. Gisteren behandelde de politierechter zijn zaak. De advocaat van de Zillebekenaar was van plan om de rechter een uitleg te geven voor de zware snelheidsovertreding, maar kreeg nauwelijks de gelegenheid. "Uw cliënt is een verkeerscrimineel die kamikazegedrag vertoont", zei de rechter. "Wie dergelijke snelheden voert op de snelweg, is een gevaar voor zichzelf, maar ook en in het bijzonder voor de andere weggebruikers. Bovendien lijkt hij niet te leren uit z'n fouten. Hij werd al vier keer veroordeeld, telkens voor zware snelheidsovertredingen. Blijkbaar tilt hij daar niet zwaar aan."


"Ik moest om 10 uur op een begrafenis zijn en was pas om 09.50 uur vertrokken, dus ik reed sneller om het te halen", vertelde Rik D., zaakvoerder van een accountantskantoor, gisteren aan onze krant. D. moet een boete van 1.500 euro betalen. Hij krijgt ook een rijverbod van 3 maanden. Als de man nadien zijn rijbewijs wil terugkrijgen, moet hij opnieuw slagen voor zowel het theoretisch als het praktisch rijexamen. Ook moet hij medische en psychologische proeven doorstaan. "Zeg uw cliënt dat mijn geduld op is", gaf de rechter nog mee aan de advocaat. "Als hij in de toekomst nog eens op het beklaagdenbankje zit voor een snelheidsovertreding, zal ik zijn BMW M5 verbeurdverklaren." (VHS)

Lees meer