Automobilist vraagt vrijspraak na botsing met politiecombi

Ieperling Rachid B. vroeg in beroep opnieuw de vrijspraak voor vluchtmisdrijf na een lichte botsing met een politiecombi.

Een patrouille had in de nacht van de feiten vastgesteld dat de auto van B. verkeerd geparkeerd stond in de buurt van de Vismarkt in Ieper. De inspecteurs maanden de man aan om zijn voertuig te verplaatsen, wat hij ook deed. Maar bij het achteruitrijden raakte hij de combi, en reed hij vervolgens door. B. keerde te voet terug naar een café, maar kwam daar opnieuw in aanraking met de politie. Hij weigerde een ademtest en stelde zich agressief op. Zelfs toen agenten hem al in de cel gekregen hadden, moesten ze hem in bedwang houden.


De man verscheen voor de politierechter, maar die sprak hem vrij voor de aanrijding met vluchtmisdrijf. De rechter oordeelde immers dat er aan de betrokken wagens geen schade te zien was. Het Openbaar Ministerie ging evenwel in beroep, waardoor de zaak opnieuw voorkwam.

Niets gevoeld

Meester Dieter Deltour, die de beklaagde verdedigt, vroeg opnieuw de vrijspraak. "Mijn cliënt heeft niets van die aanrijding gevoeld", klonk het. "Hij heeft zijn wagen inderdaad verplaatst, maar van vluchtmisdrijf is geen sprake. Je zou al heel dom moeten zijn om na een botsing met een combi er zomaar vandoor te gaan."


Dat de man achteraf 1,93 promille blies, kon de advocaat ook verklaren. "Nadat hij zijn wagen geparkeerd had, dronk hij een halve fles whisky leeg." Vonnis op 12 november. (CMW)

Lees meer